Θεμιστοκλέους: "Δεν εκφράζει το κόμμα ο Αναστασιάδης"! (για γαμους)

2 posts / 0 yeni
Son gönderi
Ifigenia
Ifigenia kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 7 yıl 4 months önce
Joined: 07/04/2010 - 22:50
Θεμιστοκλέους: "Δεν εκφράζει το κόμμα ο Αναστασιάδης"! (για γαμους)

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑμφισβητεί ο Θεμιστοκλέους το ότι εκφράζει τον ΔΗΣΥ συνολικάΜέτωπο με ΑναστασιάδηΟ βουλευτής Λεμεσού υποστήριξε ότι δεν εκφράζει το σύνολο της παράταξης ο Αναστασιάδης με τις θέσεις του για το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων - Ζήτησε να στηθούν κάλπες στο κόμμα
Πονοκεφάλους προκαλεί για ακόμη μία φορά στην Πινδάρου ο βουλευτής Λεμεσού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ανδρέας Θεμιστοκλέους με τις τοποθετήσεις του σε σχέση με το θέμα του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο βουλευτής όχι μόνο απέρριψε την αιχμηρή δήλωση Αναστασιάδη ότι οι δηλώσεις του όζουν ρατσισμού, αλλά δεν δίστασε να αμφισβητήσει κατά πόσο ο Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τις απόψεις της παράταξης συνολικά επί του συγκεκριμένου ζητήματος.
Μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού «107,6», ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους υπεραμύνθηκε της άποψής του για παραπομπή του θέματος σε δημοψήφισμα, τονίζοντας ότι για τον ίδιο δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος ή το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων. Σε παρατήρηση ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στις δικές του τοποθετήσεις, μίλησε για δηλώσεις που όζουν ρατσισμού, ο κ. Θεμιστοκλέους απέρριψε ότι είναι ρατσιστής ή ότι οι θέσεις του όζουν ρατσισμού. Τόνισε ότι είναι δικαίωμα του προέδρου του ΔΗΣΥ να λέει ό,τι θέλει, ωστόσο, υπογράμμισε, διατηρεί και ο ίδιος το δικαίωμα να εκφράζει τις απόψεις του. Ο κ. Θεμιστοκλέους δεν δίστασε να αμφισβητήσει το ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εκφράζει την επίσημη γραμμή του κόμματος στο συγκεκριμένο ζήτημα. Διερωτήθηκε μάλιστα κατά πόσον αποφάσισε καμιά φορά το κόμμα για τη στάση και τη συμπεριφορά ενός βουλευτή του. «Θέλετε να με πείσετε ότι ο πρόεδρος του κόμματος ό,τι πει εκφράζει και αντανακλά συνολικά στην παράταξη; Ειδικά για αυτά τα ζητήματα; Αν είναι έτσι, να βάλουμε κάλπη στο κόμμα και να ψηφίσουμε τις απόψεις τις δικές μου και τις απόψεις άλλων», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Θεμιστοκλέους επέμεινε ακόμη ότι κάποιοι προσπαθούν να ξεφύγουν από την ουσία του ζητήματος και δη από το αν η κοινωνία είναι έτοιμη να αποδεχθεί το γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων.

Δεν απαντούν
Κάτι περισσότερο από ευδιάκριτος είναι πλέον ο εκνευρισμός στην Πινδάρου με την επιμονή του Ανδρέα Θεμιστοκλέους να συντηρεί το θόρυβο γύρω από το θέμα του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ των ομοφυλοφίλων. Πάντως στον ΔΗΣΥ δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν το παιχνίδι της δημόσιας αντιπαράθεσης με το βουλευτή. Ο «Π» επιχείρησε χθες να καταγράψει κάποια αντίδραση από τον επίσημο ΔΗΣΥ σε σχέση με τη δήλωση Θεμιστοκλέους ότι ο Νίκος Αναστασιάδης δεν εκφράζει τις απόψεις της παράταξης για το θέμα του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, ωστόσο ουδείς εμφανίστηκε πρόθυμος να δώσει συνέχεια στο όλο θέμα. Μάλιστα, στέλεχος του κόμματος σημείωνε στον «Π» ότι ακριβώς αυτό θα ήθελε ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΟΡΜΠΑΚωδικός άρθρου: 952582ΠΟΛΙΤΗΣ - 17/06/2010, Σελίδα: 4

field_vote: 
No votes yet
Edited by: Ifigenia on 17/06/2010 - 13:19
Gay Mouflon
Gay Mouflon kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 5 yıl 1 month önce
Joined: 25/05/2010 - 03:17

 Ανδρέας ΘεμιστοκλέουςΕπίθεση φιλίας στον Αναστασιάδη 
Για παραποίηση των δηλώσεών του κατηγόρησε τον «Πολίτη» ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Ανδρέας Θεμιστοκλέους. Ο κ. Θεμιστοκλέους μιλώντας προχθές στον «107,6» είχε ζητήσει να στηθούν κάλπες στον ΔΗΣΥ για το θέμα του γάμου ή του συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων, αμφισβητώντας κατά πόσο ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τις απόψεις τού συνόλου της παράταξης στο συγκεκριμένο θέμα. Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Θεμιστοκλέους αρνήθηκε ότι αμφισβήτησε τον κ. Αναστασιάδη. «Ούτε έχω ούτε επιδιώκω αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κόμματος, τον μοναδικό πρόεδρο κόμματος της Κύπρου που επιτρέπει ελεύθερα και ανεμπόδιστα στο όποιο στέλεχος της παράταξης να εκφράζει τις απόψεις του για οποιοδήποτε θέμα, ιδίως για όσα υπέχουν προσωπικής συνειδήσεως».
Μεταφέρουμε αυτούσιες τις δηλώσεις Θεμιστοκλέους στον «107,6»:
- Δημοσιογράφος: Υπήρξε αντίδραση για τις δικές σας δηλώσεις, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν ρατσιστικές και από τον πρόεδρο του κόμματός σας.
- Α. Θεμιστοκλέους: Ακούστε. Το τι ο καθένας επιδέξια και δόλια αποσπά από μία συζήτηση για να συνθέσει μία κατηγορία για να βασίσει πάνω τις δικές του απόψεις, αυτό δεν με αφορά (...).
- Δημοσιογράφος: Ενοχληθήκατε από τις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος που είπε ότι οι δηλώσεις σας όζουν ρατσισμού και είναι απολύτως καταδικαστέες;
- Α. Θεμιστοκλέους: Όχι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι ρατσιστής. Και ούτε όζουν ρατσισμού. Θα μπορούσα να πω 200 παραδείγματα άλλα που κάποιων άλλων οι δηλώσεις όζουν περισσότερου ρατσισμού. Αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. Το να λέει ο πρόεδρος του κόμματος είναι δικαίωμα του να λέει ό,τι θέλει. Και βεβαίως το ίδιο δικαίωμα αντιλαμβάνεστε ότι επιφυλάσσω για τον εαυτό μου.
- Δημοσιογράφος: Ναι, ωστόσο, ο πρόεδρος εκφράζει την επίσημη γραμμή του κόμματος.
- Α. Θεμιστοκλέους: Ποια επίσημη γραμμή του κόμματος; Αποφάσισε το κόμμα καμιά φορά για τη στάση και τη συμπεριφορά ενός βουλευτή του;
- Δημοσιογράφος: Δεν την εκφράζει ο πρόεδρος ως επικεφαλής του κόμματος;
- Α. Θεμιστοκλέους: Ακούστε. Δηλαδή θέλετε να με πείσετε τώρα ότι ο πρόεδρος του κόμματος ό,τι πει εκφράζει και αντανακλά το σύνολο της παράταξης; Ειδικά για αυτά τα ζητήματα; Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε να βάλουμε κάλπη στο κόμμα να δούμε πόσοι θα ψηφίσουν τις απόψεις τις δικές μου και τις απόψεις άλλων.
 Κωδικός άρθρου: 952807ΠΟΛΙΤΗΣ - 18/06/2010, Σελίδα: 6http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=952807&-V=articles&-p