Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Ομοφοβία και Τρανσφοβία 2014 & Παρουσίαση Πρώτου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας (Pride) Κύπρου

 

Η 17η Μαΐου είναι μια ιδιαίτερα σημαντική ημερομηνία για την ΛΟΑΤ κοινότητα (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανς και Ιντερσεξ) ανά το παγκόσμιο καθώς αυτή τη μέρα το 1990 αποφασίστηκε από τη γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) όπως τονιστεί πως “η ομοφυλοφιλία δεν αποτελεί ψυχική νόσο, διαταραχή ή ανωμαλία”. Έκτοτε αυτή την ημερομηνία ενθαρρύνονται πράξεις για μείωση των ανισοτήτων και βίας προς άτομα διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Με όραμά της μια κοινωνία απαλλαγμένη από διακρίσεις και προκαταλήψεις, βασισμένη στο σεβασμό προς τον κάθε πολίτη και στην αποδοχή της διαφορετικότητάς του, ιδιαίτερα σε ότι αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό, η Accept-ΛΟΑΤ Κύπρου διοργανώνει Δημοσιογραφική Διάσκεψη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ενάντια στην Ομοφοβία και Τρανσφοβίας 2014, την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014, στις 11:00 πμ, στο Σπίτι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στη Λευκωσία.

Κύριοι ομιλητές είναι:
• Αλεξάνδρα Ατταλίδου, Αν. Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο
• Γεώργιος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κύπρο
• Ελίζα Σαββίδου, Επίτροπος Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
• Κώστας Γαβριηλίδης, Πρόεδρος Accept – ΛΟΑΤ Κύπρου.

Στη διάσκεψη θα τοποθετηθούν επίσης ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, και εκ μέρους των κομμάτων τους η Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά, Υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ρένα Χόπλαρου, και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Λευκή Παντελή. Στην διάσκεψη έχουν κληθεί οι Κύπριοι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές καθώς και ξένες πρεσβείες και θα συντονίζεται από το δημοσιογράφο, Κώστα Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση θα γίνει επίσης η επίσημη παρουσίαση των εκδηλώσεων του 1ου Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Κύπρου με σύνθημα «Ίδια Αγάπη – Ίδια Δικαιώματα», το οποίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Λευκωσίας και χαίρει της υποστήριξης και συμμετοχής του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, της Επιτρόπου Διοικήσεως, του Δημοκρατικού Συναγερμού, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη Κύπρο, της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, των Υπάτων Αρμοστειών της Αυστραλίας και της Μεγάλης Βρετανίας και των Πρεσβειών της Αυστρίας, Βραζιλίας, Δανίας, ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιταλίας, Ισπανίας, Ολλανδίας, Νορβηγίας, Σουηδίας και Φινλανδίας.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα ξεκινήσουν στις 17 Μαΐου και θα κορυφωθούν με την διοργάνωση της 1ης Πορείας Υπερηφάνειας στις 31 Μαΐου στο κέντρο της Λευκωσίας. Περαιτέρω πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.acceptcy.org/pride.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Accept - ΛΟΑΤ Κύπρου

Your rating: None Average: 1.5 (2 votes)
Κατηγορία: