Αγωγή κατά του πρώην βουλευτή Ανδρέας Θεμιστοκλέους

4 posts / 0 new
Last post
C8029
Offline
Last seen: 8 years 4 months ago
Joined: 28/05/2011 - 14:37
Αγωγή κατά του πρώην βουλευτή Ανδρέας Θεμιστοκλέους

Τώρα που ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους πηγε επιτέλους σπίτι του και δεν μπορεί να κρύβετε πίσω απο την βουλευτική του ασυλια, ελπίζω να τολμήσει καποιος να του κινήσει αγωγή για αυτά που εχει πει.
Το Accept ισώς?

field_vote: 
Your rating: None Average: 1 (1 vote)
nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 years 12 months ago
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Κατ' αρχάς το σωματείο δεν έχει εγγραφεί επίσημα, επομένως δεν είναι νομικό πρόσωπο για να κινήσει αγωγή. Επιπλέον, δεν είναι ώρα το σωματείο να δημιουργήσει εχθρούς. Ήδη η LGBT κοινότητα της Κύπρου βρίσκεται εδώ και χρόνια σε κατάσταση εμφύλιου πολέμου (βλ. τους καυγάδες που γίνονται στην ιστοσελίδα και τη λογοκρισία που υπάρχει, φαντάσου τι μπορεί να γίνεται εκτός σωματείου).
Οπότε, δεν είναι ώρα να αρχίσουμε μάχη με ομοφοβικούς. Εξάλλου, ο κ. Θεμιστοκλέους είχε πει ότι δέχεται το σύμφωνο συμβίωσης αλλά όχι το γάμο. Το ίδιο είπαν και άλλοι βουλευτές οι οποίοι υποτίθεται ότι στηρίζουν την ισότητα στο θέμα της νομικής κατοχύρωσης των σχέσεων ομόφυλων/ετερόφυλων ζευγαριών: Χρίστος Στυλιανίδης (Λευκωσία, Ιούνιος 2010), Ιωάννης Κασουλίδης (Λευκωσία Φθινόπωρο 2010), Πάμπος Παπαγεωργίου (Κοφίνου, Απρίλιος 2011).

sylviem
sylviem's picture
Offline
Last seen: 6 years 4 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:04

The points nikos makes regarding the legal status of accept LGBT Cyprus are correct.. with regard to his other points ...it is not for a single person of accept Lgbt to act, any action of this type would be taken with regard to the pending constitution and the movement & feeling if the majority or unanimous voice if its members... it is not for niko or I even, to decide this .

C8029
Offline
Last seen: 8 years 4 months ago
Joined: 28/05/2011 - 14:37

Μάλλον έχεις δίκαιο, δεν θα ήταν σοφό το Accept να δήμιουργήσει εχθρούς.

Ασχετα αν μετά ο Α.Θ. προσπάθησε να διορθώσει, δεν ανερούνται αυτα που έχει πει, και ούτε καν τα ανακάλεσε.
Επιτέλους πρέπει κάποιοι κύριοι να μάθουν οτι δεν μπορούν ετσι εύκολα, απο πολιτειακά αξιώματα και δημόσια να διασύρουν τόσο κόσμο, να ενθαρύνουν την ομοφοβία και εμείς να σφυρίζουμε αδιάφορα...

Υ.Γ. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό το Accept να εγγραφεί ως σωματείο/νομικό πρόσωπο.