Χαίρεται!

9 posts / 0 new
Last post
SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55
Χαίρεται!

Χαίρεται,Πραγματικά δεν ξέρω πως να αρχήσω ή αν χρειάζεται να αρχήσω καν. Είμαι καινούργιος εδώ και εύχομαι να έκανα το σωστό που έκανα register σ'υτή την σελίδα. Στην αρχή ένιωσα λίγο μαγεμένος μπορώ να πω πρώτα για την οργάνωση και μετά για την ελπίδα που δίνει αυτή σελίδα σε όλους εμάς που ξέρουμε τι είμαστε και στους άλλους που μπαίνουν στο site έτσι απλά για περιέργια.Από την εκπομπή του 60 λεπτά ήθελα να μπώ και να γίνω register αλλά πίστευα ότι η Κύπρος δεν είναι έτοιμοι ακόμα για εμάς. Ισώς ακόμα να το νιώθω αυτό αλλά πιστεύω ότι αυτό το site θα ξυπνήσει το κόσμο και θα δείξει στους Κυπρίους ότι το να είσαι διαφορετικός δεν είναι μόδα της εποχής αλλά, αν μπορώ να το πω, τρόπος ζωής.Ωραία άρχησα να φλιαρώ πάλι! Ελπίζω να με δεχτείτε στην σελίδα αυτή και σιγά σιγά θα τα πούμε και θα γνωριστούμε καλύτερα.ΕυχαριστώSuperP.S: Που ήσουν ρε ACCEPT πρίν 7 χρόνια που σε χρειαζόμουν; 

field_vote: 
Your rating: None Average: 5 (2 votes)
Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 3 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

δεν τίθεται θέμα να μην σε δεχτούμε!!
και χαίρομαι που έκανες το πρώτο βήμα εγγραφής :)
εξ άλλου, δεν λεγόμαστε τυχαία "accept" :)
για πες όμως, τι έγινε πριν 7χρόνια? ;)

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

GuestCy
GuestCy's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Joined: 14/10/2010 - 11:52

Καλώσόρισες Super!!!!Ετοιμάζουμε την κοινωνία ........... την ετοιμάζουμε....... ΕΜΕΙΣ..... όπως είμαστε δαμέ με κάθε λιθαράκι μικρό. Η οικογένεια της Accept που μεγαλώνει γίνεται δυνατή!!!  Η ΚΥΠΡΟΣ θα αλλάξει!!! και αυτο εξαρτάται απο όλους μας!!! Επομένως ότι πέρασες πρίν 7 χρόνια να μην χρειαστεί να το περάσει άλλος απο δω και μπρός!!! (by the way συμφωνώ με τον Yorgi έσυρες μιαν κουβέντα τζαμέ! Πρέπει να την ολοκληρώσεις!! )Με εκτίμηση,

GuestCy

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός

SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55

Οφείλω να ομολογήσω ότι δεν είμαι του γκρίζου. Είμαι είτε του μαύρου, είτε του άσπρου. Με άλλα λόγια είμαι κάθετος σε ορισμένα θέματα. Δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να μιλήσω για το παρελθόν μου γιατί πιστεύω ότι από το παρελθόν μαθαίνεις και δεν πρέπει να μεμψιμοιρείς γι'αυτό, Αυτό που ήθελα να προσθέσω, με βάση το υστερόγραφο που έγραψα, είναι ότι εγώ δεν "βγήκα από το ντουλάπι" με κάποια βοήθεια από κανένα. Ήμουν μόνος μου και δυστυχώς η Κύπρος μου έδειψε το χειρότερο της πρόσωπο. Όμως δεν τα έβαλα κάτω! Εφτά χρόνια αργότερα είμαι σε θέση να είμαι εντάξει με τον εαυτό μου, με την οικογένεια μου και με τους φίλους μου.Ωραία θα ήταν να μπορούσα να συμβουλευτώ και εγώ την ACCEPT στα πρώτα μου βήματα. Αλλά ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό! Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας!Super

If a bullet should enter my brain, let that bullet destroy every closet door. - Harvey Milk

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 3 months ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Επίσης καλωσόρισες! Ότι έγινε-έγινε, αν χρειαστείς κάτι από 'δώ και πέρα, μην διστάσεις να γράψεις!

GuestCy
GuestCy's picture
Offline
Last seen: 5 years 9 months ago
Joined: 14/10/2010 - 11:52

Μακάρι να είχα και γώ γνωρίσει την Accept πρίν κάνω και γώ come out θα ήταν όλα ποιο εύκολα διότι όντως το βήμα εκείνο οι περισσότεροι μας το έχουμε περάσει μόνοι :( και ήταν πολύ δύσκολο (κάποτε είναι ακόμα) ....Όμως ότι έγινε έγινε συμφωνώ και μόνο μπροστά προσβλέπουμε!

GuestCy

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και μοναδικός

nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 years 12 months ago
Joined: 05/01/2011 - 13:41

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες μαθηματικές γνώσεις για να υπολογίσουμε ότι 2011-7=2004. Θα ήθελα να μιλήσω για το 2004 και τις καταστάσεις που επικρατούσαν τότε στην Κύπρο και ειδικά στο LGBT χώρο. Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοεί ο Supergay, αλλά το 2004 είναι μια χρονολογία που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Κατ' αρχάς, ας δούμε τα πράγματα από την πολιτική όψη. Ένα χρόνο πριν είχαν ανοίξει τα οδοφράγματα και άρχισαν κατά κάποιο τρόπο οι 2 κοινότητες να έρχονται πιο κοντά. Ο Απρίλιος 2004 ήταν αρκετά σημαντικός μήνας στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς έγινε για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτησία δημοψήφισμα στο οποίο τέθηκε σχέδιο λύσης του Κυπριακού (το σχέδιο ΑΝΑΝ). Το σχέδιο (καλώς ή κακώς) ναυάγησε και λίγες μέρες μετά η Κύπρος εντάχθηκε στην ΕΕ, με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο να τίθεται στις κατεχόμενες περιοχές σε αναστολή. Κάθε τι που συμβαίνει στην Κύπρο, ακόμα και η εξέλιξη του LGBT κινήματος, δεν μπορεί να παραμένει ανεπηρέαστο από τις πολιτικες εξελίξεις. Γι' αυτό έκανα αυτή την αναδρομή. Ωστόσο, το LGBT-life εν έτει 2004 πρέπει να το δούμε σε σχέση με το τι προϋπήρξε.
Λίγο πριν την αλλαγή του αιώνα (μέχρι το τέλος του 2000), το LGBT-life περιοριζόταν στα σχετικά bar, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν στις δόξες τους. Καθώς μου είπε ο ιδιοκτήτης του ΑΛΑΛΟΥΜ, το bar έπιανε πολύ κόσμο καθημερινά. Το Σάββατο δεν διέφερε από τη Δευτέρα. Όλοι ήξεραν ότι αυτά τα bar ήταν το μοναδικό μέρος που μπορούσες να συναντήσεις LGBT κόσμο. Όσοι πήγαιναν εκεί ήξεραν ότι πηγαίνουν για να γνωρίσουν άτομα που δεν θα γνώριζαν αν έμεναν σπίτι. Όταν λοιπόν άλλαξε ο αιώνας, νέες συνθήκες ήρθαν ν' αλλάξουν το σκηνικό.
Μια απ' αυτές τις αλλαγές ήταν η προπληρωμένη και ανώνυμη τηλεφωνία so-easy. Πλέον ο καθένας θα μπορούσε να πάρει από το περίπτερο ένα νούμερο τηλεφώνου so-easy που ασφαλώς δεν θα το καταχωρούσε πουθενά. Μπορούσε λοιπόν άνετα να το δημοσιεύσει στις ροζ αγγελίες και να κάνει γνωριμίες μέσω τηλεφώνου, χωρίς να χρειαστεί να πάει σε LGBT-bar. Παράλληλα, το ΙΝΤΕRNET (και ειδικά οι γνωριμίες μέσω IRC) γινόταν όλο και πιο δημοφιλές. Και ακριβώς σ' αυτό το σημείο ο δρόμος σχημάτισε δίστρατο: πού θα πήγαινε αυτή η κατάσταση; Θα γινόταν άραγε το ΙΝΤΕRNET ένα μέσο ενημερωσης από το οποίο όλοι θα μάθαιναν ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΑ πού υπάρχουν LGBT-bar και ως εκ τούτου οι θαμώνες των LGBT-bar θα πολλαπλασιάζονταν; Ή μήπως το INTERNET (και η τεχνολογία γενικότερα) θα σκότωναν κάθε ανθρώπινη επαφή και θα αντικαθιστούσαν τις γνωριμίες σε real τόπο και χρόνο (bar) με virtual γνωριμίες (οnline); Η ιστορία τελικά οδήγησε στο 2ο μονοπάτι.
Οι συνέπειες δεν άργησαν να φανούν. Από τις αρχές του 2003, το αρχαιότερο LGBT bar της Λεμεσού (το Jacare) άρχισε να παρακμάζει. Το καλοκαίρι του 2003 άνοιξε στο κέντρο της Λάρνακας το Secrets, το οποίο σημάδεψε την είσοδο στη νέα εποχή: τέρμα οι εποχές που πήγαινες στο LGBT-bar για να γνωρίσεις κόσμο. Τώρα πια, ο κόσμος πήγαινε στα LGBT-bar με άτομα που γνώρισε πριν (είτε στο INTERNET είτε αλλού). Έτσι, έβλεπες 4-5 άτομα να βγαίνουν μαζί, όλο το βράδυ να είναι μαζί και στο τέλος να φεύγουν μαζί. Μην με ρωτήσετε γιατί δεν έμεναν σπίτι τους αφού θα ήταν με τα ίδια άτομα που ήδη γνωρίζονταν και δεν θα υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να συναναστραφούν με άτομα εκτός παρέας. Παρατηρώντας αυτό το φαινόμενο, λίγα χρόνια μετά (2010) αντικατέστησα στα άρθρα μου τη λέξη "παρέα" με τη λέξη "κλουβί" για ευνόητους λόγους.
Ας μείνουμε όμως στο 2004. Το καλοκαίρι του 2004 βρήκε τη νέα τάξη πραγμάτων που περιέγραψα στην προηγούμενη παράγραφο. Δεν υπήρχε πια τίποτα που να θυμίζει τις εποχές που πήγαινες στα LGBT-bar για να γνωρίσεις άτομα που δεν θα γνώριζες αν έμενες σπίτι. Η νέα τάξη πραγμάτων (η οποία υφίσταται μέχρι σήμερα και το ξέρετε) σκότωσε κάθε ανθρώπινη επαφή. Πλέον οι γνωριμίες πρέπει να γίνονται από μακρυά, μέσω μηχανημάτων. Όποιος προσεγγίσει κάποιον άγνωστο μέσα στο LGBT-bar θεωρείται ξεδιάντροπος καθώς επίσης και άλλοι χαρακτηρισμοί που δεν έχω το δικαίωμα να τους γράψω στο forum.
Eντούτοις, το 2004 το INTERNET αναπτυσσόταν με πολύ γρήγορο ρυθμό. Εκείνη τη χρονιά εμφανίστηκε ένα πολύ ενδιαφέρον ελληνόφωνο site που μέχρι σήμερα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές: 10%, το πολύχρωμο ποσοστό ( www.10percent.gr ). Πλέον ήταν πολύ εύκολο να βρεις πληροφορίες σχετικές με θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού στα ελληνικά. Στην Κύπρο όμως υπήρχε ακόμα κόσμος που δεν ήξερε καν από computer. Έχοντας υπ' όψιν αυτό το θέμα, μίλησα με τους ιδιοκτήτες του SECRETS ρωτώντας τους αν θα μπορούσαν να εγκαταστήσουν τηλεφωνική γραμμή στο club και να το καταχωρήσουν στον τηλεφωνικό κατάλογο ως Secrets GAY club. Έτσι, ακόμα και κάποιος που δεν κατέχει από computer θα μπορούσε να εντοπίσει το club (και το είδος του) στον τηλεφωνικό κατάλογο και να αντιληφθεί ότι ΝΑΙ, υπάρχουν και στην Κύπρο επισήμως gay-clubs (σωστότερα: LGBT-clubs). Θυμάμαι ότι τους είχα γράψει με κάθε λεπτομέρεια πώς μπορούν να ζητήσουν από τη CYTA μια σταθερή τηλεφωνική γραμμή επιμένοντας ότι "παρόλο που ένας gay έφηβος δεν έχει το δικαίωμα να μπει σε club, αν ήξερε ότι και στην Κύπρο υπάρχουν gay-clubs αυτό θα ήταν το άγγιγμα της ελπίδας". Θα ήθελα πολύ να είχα νιώσει κι εγώ έστω για λίγο το άγγιγμα της ελπίδας τότε που το χρειαζόμουν όταν ήμουν 14 χρόνών (1996). Γι' αυτό επέμενα ότι πρέπει να βρεθούν τρόποι να δώσουμε το άγγιγμα της ελπίδας σ' εκείνους που ήταν 14 χρονών το 2004. Δυστυχώς το SECRETS τελικά δεν κατάφερε ν' αποκτήσει σταθερή γραμμή τηλεφώνου και να καταχωρηθεί στον κατάλογο. Σήμερα όμως δεν νομίζω να χρειάζεται καθώς όποιος θέλει μπορεί να ενημερωθεί από την ιστοσελίδα του.  
Παράλληλα, εκείνο τον καιρό (2004) επιδίωξα να δημοσιεύσω μια επιστολή στη στήλη του κ. Σταύρου στο TV-MANIA. Εξηγουσα ότι δεν έχει λόγο κανένας ομοφυλόφιλος (τότε δεν ήξερα τον όρο LGBT) να κλαίει τη μοίρα του. Υπάρχουν τρόποι να γνωρίσει άλλους ομοφυλόφιλους είτε μέσα από ροζ αγγελίες είτε μέσα από το INTERNET είτε πηγαίνοντας σε gay-bars που όντως υπάρχουν και στην Κύπρο. Έτσι, θα μπορούσε να γνωρίσει άλλους ομοφυλόφιλους και μ' αυτό τον τρόπο να κατανοήσει καλύτερα τη σεξουαλικότητά του. Δεν θυμάμαι να είδα εκείνη την επιστολή δημοσιευμένη. Γι' αυτό έκανα ακόμα μια προσπάθεια μερικά χρόνια μετά (το 2008), αυτή τη φορά κάνοντας λόγο για το 1455. Εκείνη η επιστολή δημοσιεύτηκε. Τελείως παρενθετικά αναφέρω ότι πρότεινα στον ΚΣΟΠ (που διαχειρίζεται το 1455), όταν παίρνουν τηλέφωνο ομοφυλόφιλοι που χρειάζονται βοήθεια να τους προτείνει να επισκέπτονται κάποιο σχετικό bar/club για να γνωρίζουν άλλους ομοφυλόφιλους και ως εκ τούτου να εξερευνούν καλύτερα τη σεξουαλικότητά τους. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή για ευνόητους λόγους (παρεμπιπτόντως, για τον ΚΣΟΠ μπορείτε να μάθετε εδώ: www.cyfamplan.org ).
Eσύ λοιπόν, SuperGay, ήθελες βοήθεια το 2004 και δεν ήξερες πού θα τη βρεις. Φυσικά δεν σε αδικώ καθόλου διότι δεν ξέρω ούτε την ηλικία σου, ούτε τα μέσα που είχες το 2004 για ν' αντλησεις πληροφορίες περί σεξουαλικού προσανατολισμού, ούτε και κατά πόσον είχες τη δυνατότητα (π.χ. άδεια οδήγησης αυτοκινήτου) για να επισκεφτείς κάποιον LGBT χώρο. Για μένα πάντως, ένα είναι σίγουρο: αν εγώ είχα τα μέσα το 1996 να γνωρίσω άλλα LGBT άτομα και να μοιραστώ τις σκέψεις μου μαζί τους, θα μου ήταν αργότερα πολύ πιο εύκολο να αποδεχτώ τον εαυτό μου και κατόπιν να μιλήσω στους γονείς μου γι' αυτό που νιώθω. Θέλω να πιστεύω ότι ένας 14χρονος που θα μπει στο site του σωματείου ACCEPT LGBT θα νιώσει εκείνο το άγγιγμα της ελπίδας που τόσο πολύ χρειάζομαστε πριν από 7 (αλλά και περισσότερα) χρόνια.

SUPERGAY
SUPERGAY's picture
Offline
Last seen: 7 years 6 months ago
Joined: 27/03/2011 - 05:55

Eυχαριστώ για την λεπτομερέστατη ανάλυση, με γνώμονα την LGBT ζωή της Κύπρου, του 2004. Μ' έκανες να θυμηθώ διάφορα. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα βρήκα αρκετά διαφωτιστηκά αν και σε κάποιο σημείο, και δεν ξέρω αν μπορώ να το πω, ένιωσα να διαφωνώ.Ξαναλέω ότι αυτά που έγραψες και για το ΤV-ΜΑΝΙΑ και για τα clubs είναι πάρα πολύ ωραία και πιστεύω ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά αλλά ξεχνάς ένα πολύ σημαντικό παράγοντα. Τον παράγοντα που πρεσβεύει αυτό το site...την διαφορετικότητα. Ο κάθε άνθρωπος είτε νεαρός, είτε μεγαλύτερος, είτε παντρεμένος, είτε ο,τιδήποτε, έχει πίσω του ένα διαφορετικό background. Εγώ πρίν 7 χρόνια ήθελα βοήθεια και δεν την είχα, το αγόρι από το χωριό όμως; Ο παντρεμένος που βασανίζεται σ'ένα γάμο που δεν διάλεξε ποτέ; Μπορεί να άνοιξαν τα οδοφράγματα, μπορεί να άνοιξε το Secrets στο κέντρο της Λάρνακας αλλά ένα αγόρι 15-16 χρονών, είτε από την πόλη είτε από χωριό τι τον νοιάζει; Επειδή σε αυτά τα τελευταία 7 χρόνια της ζωής μου έμαθα να είμαι ρεαλιστής και να μην πετώ στα σύννεφα είδα το ότι ένα παιδί (από Λευκωσία τουλάχιστο) μερικά χρόνια πρίν θα έβρισκε LGBT κόσμο να μιλήσει μόνο στις δημόσιες τουαλέτες, στα πάρκα και στο IRC. Το ξέρω ότι φαίνομαι ωμός και απόλυτος αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Δεν σημαίνει ότι επειδή έχουμε ένα ωραίο και γυαλιστερό site ότι θα ξεχάσουμε το παρελθόν.Προσωπική μου γνώμη και άποψη είναι ότι έγινε έγινε για μας που περάσαμε το coming out μόνοι μας. Από εδώ και εμπρός κάτι πρέπει να γίνει όμως. Ευχαριστώ,Super

If a bullet should enter my brain, let that bullet destroy every closet door. - Harvey Milk

Petros
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Joined: 06/07/2010 - 18:00

polla mporoun na ginoun ama organothoume kalytera... meta tin egkrisi mas ws somateio tha kanoume parapnw... kai... kalosorises...