Πρωκτικό sex και καθαριότητα

2 posts / 0 new
Last post
nikosdarkman
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Joined: 05/01/2011 - 13:41
Πρωκτικό sex και καθαριότητα

Όταν γράφω άρθρα προς ενημέρωση του κοινού για θέματα LGBT έχει μεγάλη σημασία το τι ενδιαφέρει περισσότερο τον κόσμο να μάθει από αυτά. Συχνά ακούω ότι πολύς κόσμος (LGBT και μη) θέλει να μάθει περισσότερα για το πρωκτικό sex. Σήμερα λοιπόν αποκαλύπτουμε τα μυστικά του κλύσματος!
 
Το κλύσμα είναι μια διαδικασία λίγο-πολύ γνωστή. Όσοι έχουν περάσει αιμορροΐδες θα θυμούνται ότι ο γαστρεντερολόγος τους είπε να κάνουν κλύσμα πριν βάλουν την ειδική αλοιφή. Το κλύσμα είναι απαραίτητο πριν από το πρωκτικό σεξ, όχι μόνο για λόγους αισθητικής αλλά και για λόγους υγείας. Αντιλαμβάνεστε ίσως ότι κάποιες δουλειές «δεν γίνονται με γεμάτο έντερο». Αν το έντερο είναι γεμάτο και πας να βάλεις κι άλλα πράγματα μέσα, λογικό είναι να σου  φανεί επώδυνο.
 
Αν είναι η πρώτη φορά που κάνεις κλύσμα, φρόντισε να είσαι ήρεμος και υπομονετικός. Το πιο κατάλληλο μέρος είναι συνήθως η τουαλέτα.  Μερικοί το βρίσκουν πιο βολικό να αφοδεύουν με φυσικό τρόπο πριν κάνουν κλύσμα αλλά δεν είναι απαραίτητο. Γενικά, το κλύσμα θα γίνει πιο εύκολο αν χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό. Κάποιοι όμως προτιμούν παγωμένο. Άφησε το νερό να τρέξει λίγο μέχρι να βεβαιωθείς ότι είναι στη σωστή θερμοκρασία και πίεση. Αν είναι πολύ ζεστό μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα. Αν είναι πολύ παγωμένο μπορεί να σε πονέσει η κοιλιά σου.
 
Ξεβίδωσε το τηλέφωνο του ντους και τοποθέτησε το λάστιχο στην είσοδο του ορθού εντέρου. Η ροή του νερού πρέπει να είναι σε μέτρια ένταση. Χαλάρωσε τον σφιγκτήρα για να αρχίσει να μπαίνει νερό μέσα. Καθώς το ορθό θα γεμίζει, θα αισθανθείς την ανάγκη να το αδειάσεις. Προσπάθησε να βάλεις αρκετό νερό, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Θα καταλάβεις ότι το παρακάνεις όταν αισθανθείς δυσφορία. Μην επιμείνεις γιατί μπορεί να προκαλέσεις ρήξη εντέρου! Στη συνέχεια, σφίξε την κοιλιά σου και άσε το νερό να βγει παίρνοντας μαζί του υπολείμματα από περιττώματα. Επανάλαβε τη διαδικασία μέχρις ότου να δεις ότι βγαίνει καθαρό νερό.
 
<?xml:namespace prefix = o />
Δεν έχει νόημα να κάνεις κλύσμα πολλές ώρες πριν το σεξ γιατί το ορθό μπορεί να ξαναγεμίσει με περιττώματα. Ένα κλύσμα θα σε κρατήσει καθαρό 1-3 ώρες, ανάλογα όμως και με τις τροφές που έχεις φάει. Αν το τελευταίο γεύμα είχε πολλές φυτικές ίνες, τα περιττώματα θα κινούνται γρηγορότερα μέσα στο έντερο και το ορθό θα ξαναγεμίσει γρηγορότερα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο ότι πρέπει να περιορίσεις τις φυτικές ίνες στο φαγητό σου. Είναι απολύτως απαραίτητες.
 
Στα φαρμακεία πωλούνται ειδικά μπουκαλάκια για κλύσμα (π.χ. Fleet enema). Περιέχουν ένα υγρό που αναγκάζει το έντερο να αδειάσει. Είναι καλύτερο να αντικαταστήσεις αυτό το υγρό με χλιαρό νερό. Καλύτερο να αποφεύγονται τα φαρμακευτικά κλύσματα διότι η συχνή χρήση τους δημιουργεί προβλήματα στην κινητικότητα του εντέρου. Πάντως, κλύσμα μπορείς να κάνεις και χωρίς αυτά με τη διαδικασία που αναφέραμε πιο πάνω.

field_vote: 
Your rating: None Average: 3.8 (29 votes)
Edited by: nikosdarkman on 15/02/2011 - 14:24
Ubiquites
Offline
Last seen: 5 years 11 months ago
Joined: 08/02/2011 - 03:33

Πολύ καλό κείμενο. Μπράβο...

If our gender is ambiguous, then so is the rest of our existance.