Ελεύθερος στο Μινσκ ο Nikolai Alekseev

1 post / 0 new
petrosgrafs
petrosgrafs's picture
Offline
Last seen: 1 year 9 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:15
Ελεύθερος στο Μινσκ ο Nikolai Alekseev

Ελεύθερος στο Μινσκ ο Nikolai Alekseev

 
Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο Nikolai Alekseev είναι ελεύθερος και βρίσκεται στο Μινσκ, της Λευκορωσίας. Ο Nikolai Alekseev τέθηκε υπό κράτηση στις 15 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Domodedovo της Μόσχας, λίγο πριν μπει στην πτήση για Ελβετία.
Η ILGA-Europe βρισκόταν σε επαφή με LGBTI ακτιβιστές στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι ο Νikolai ήταν υπό κράτηση όλη τη νύχτα καθώς και ότι οι Ρωσικές αρχές του ζήτησαν να αποσύρει τις καταγγελίες του εναντίον της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σχετικά με τις συνεχείς παραβιάσεις του δικαιώματος στην ελεύθερη συνάθροιση των LGBTI ατόμων στη Ρωσία, καθώς και να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη διοργάνωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο της Μόσχας, την ίδια μέρα με τα γενέθλια του δημάρχου Μόσχας Yuri Luzhkov.
πηγή: ILGA-Europe
πηγή: http://stopomofovia.wordpress.com/2010/09/17/%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B9%CE%BD%CF%83%CE%BA-%CE%BF-nikolai-alekseev/

field_vote: 
No votes yet