ΠΟΛΙΤΗΣ: Γονίδια που κατευθύνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό

2 posts / 0 new
Last post
Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 weeks ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17
ΠΟΛΙΤΗΣ: Γονίδια που κατευθύνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό

 Γονίδια που κατευθύνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό 
Η απενεργοποίηση ενός και μόνο γονιδίου ήταν ικανή να κάνει θηλυκά έμβρυα ποντικού να γίνουν ομοφυλόφιλα, αναφέρουν ερευνητές του Προηγμένου Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Νταεζόν της Νότιας Κορέας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν συγκεκριμένα ότι η απενεργοποίηση του γονιδίου FucΜ, που επηρεάζει τα επίπεδα οιστρογόνων στα οποία εκτίθεται ο εγκέφαλος, έκανε τα θηλυκά ποντίκια να συμπεριφέρονται σεξουαλικώς σαν αρσενικά καθώς αναπτύσσονταν. Οπως εξηγεί ο επικεφαλής της μελέτης καθηγητής Τσανκγιού Παρκ, «τα θηλυκά γενετικά τροποποιημένα ποντίκια εμφάνισαν ένα διαφορετικό πρόγραμμα ανάπτυξης, το οποίο τα έκανε να έχουν έναν πιο αρσενικό εγκέφαλο σε ό,τι αφορούσε τις σεξουαλικές προτιμήσεις τους». 
Οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από τη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «ΒΜC Genetics», τονίζουν ότι δεν γνωρίζουν εάν το νέο εύρημά τους μπορεί να σχετίζεται και με την ανθρώπινη σεξουαλικότητα. Σκοπεύουν να διερευνήσουν εάν το ένζυμο που παράγεται από το συγκεκριμένο γονίδιο fucose mutarotase επιδρά και στη σεξουαλικότητα των γυναικών. Ωστόσο παραδέχονται ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρουν εθελόντριες για την έρευνά τους. 
Πάντως, ακόμα κι αν το συγκεκριμένο γονίδιο δεν παίζει ρόλο στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι δεν είναι μακριά η μέρα που θα ανακαλυφθούν τα αντίστοιχα γονίδια που κατευθύνουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό στους ανθρώπους, σύμφωνα με τον Σάιμον Λεβέι, που μιλάει στο «Νew Scientist». 
(TA NEA)
 Κωδικός άρθρου: 959885ΠΟΛΙΤΗΣ - 25/07/2010, Σελίδα: 74Το σχετικό επιστημονικό άρθρο υπάρχει στο πιο κάτω σύνδεσμο:http://www.biomedcentral.com/1471-2156/11/62

field_vote: 
No votes yet
AirJamesDean
AirJamesDean's picture
Offline
Last seen: 7 years 3 months ago
Joined: 13/06/2010 - 20:00

Να συγκινηθούμε που πλέον πάει να αποδειχθεί και επστημονικά ο σεξουαλικός προσανατολισμός, ή να τρομάξουμε με τα πιθανά σενάρια γονέων που θα "παραγγέλνουν" straight μωρά για να ικανοποιήσουν τα όποια ομοφοβικά τους θέματα;