Επιστολή κ. Θεμιστοκλέους προς την Διακομματική Ομάδα για τα ΛΟΑΔ Δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

24 posts / 0 new
Last post
Δέσποινα Μιχαηλίδη
Δέσποινα Μιχαηλίδη's picture
Offline
Last seen: 7 years 3 months ago
Joined: 07/04/2010 - 02:54
Επιστολή κ. Θεμιστοκλέους προς την Διακομματική Ομάδα για τα ΛΟΑΔ Δικαιώματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ανοικτή Επιστολή
Προς : MichaelCashmanκαι UlrikeLunacek, Συμπρόεδρους της διακομματικής ομάδας του Ε.Κ για τα δικαιώματα ΛΟΑΔ
Κοινοποίηση : Κύριο Ανδρέα Μαυρογιάννη, Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 
Αγαπητοί και εντιμότατοι συμπρόεδροι,
 
 
Κατανοώ και σέβομαι τη μεγάλη συμπάθειά σας προς τους εδώ ομοίους σας, όμως, προτού αποφανθείτε με την ταχύτητα και την ευκολία που αποφανθήκατε, για αυτό που δήθεν υπέπεσε στην αντίληψή σας, και ως η ελάχιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα της θέσεως σας κατά τη γνώμη μου, σάς επέβαλλε, οφείλατε να ζητούσατε αυτούσιο το περιεχόμενο της συζητήσεως και όχι να βασιστείτε στο τι κάποιοι δόλια και επιδέξια απέσπασαν από αυτήν για να συνθέσουν αυτό που υπέπεσε δήθεν στην αντίληψή σας. 
 
Δείγμα, επίσης της ελάχιστης σοβαρότητας θα ήταν, αν η επιστολή σας έφθανε και σ’ εμένα που απευθύνεστε προτού την κοινοποιήσετε και την αναρτήσετε στην ιστοσελίδα σας και όχι να λαμβάνω γνώση της από εφημερίδα και δημοσιογράφο της που ήδη τους κίνησα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση (λιβέλου) από τις 12 Μαΐου 2010 διότι αρνήθηκαν να αποσύρουν δυσφημιστικά δημοσιεύματα, όπως με επιστολή ημερομηνίας 6 Μαΐου 2010 οι δικηγόροι μου τους ζητούσαν να πράξουν.
 
Συνεπώς η προσπάθειά και η παρέμβασή σας με την επιστολή σας και την άρον – άρον και κατά τρόπο απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό άμεση δημοσιοποίηση της, σ’ εκείνο που στόχευε και στοχεύει είναι από τη μια ο διασυρμός μου και από την άλλη να παράσχετε εκ των υστέρων νομικά ερείσματα απαλλαγής των κατηγοριών τής εν λόγω εφημερίδας και του αρθρογράφου της.
 
Αναφορικά με την ουσία του ζητήματος, δηλαδή τις απόψεις μου για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και το αίτημα τους να θεσπίσει η Κυπριακή Δημοκρατία τον γάμο ή το σύμφωνο συμβιώσεως τους, και επειδή σεβόμενος τις απόψεις μου δεν αρνούμαι να τις κατονομάσω,  αυτές διατυπώνονται με περισσή σαφήνεια σε σχετικό άρθρο μου που δημοσιεύτηκε στον ημερήσιο τύπο της Κύπρου και το οποίο σας επισυνάπτω.
 
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα έχω να παρατηρήσω τα εξής:
 
Η Ευρώπη έζησε καλά στο πετσί της κάθε μορφής ολοκληρωτισμούς, φασισμό, ναζισμό, κομμουνισμό, πέρασε μέσα από δύο παγκόσμιες αιματηρές αναστατώσεις και έναν απάνθρωπο ψυχρό πόλεμο και θέλω να πιστεύω ότι κατοχύρωσε γερά το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, κρίσης, κριτικής και επίκρισης για κάθε πολίτη, πολιτικό και αξιωματούχο της.
 
Μ’ αυτήν τη θεώρηση βρίσκω, ότι είναι απόλυτο το δικαίωμα σας να κρίνετε, να επικρίνετε, να σχολιάζετε όχι μόνον αυτούσιες δηλώσεις, αλλά ακόμα και ό,τι και όπως φτάσει κοντά σας και είναι εξίσου απόλυτο δικαίωμά σας, να κρίνετε κάθε συλλογισμό ως παράλογο, ανακριβή, βαθιά ανήσυχο, ανάρμοστο και βαθιά μπερδεμένο. 
 
Όπως εγώ σας αναγνωρίζω και αμύνομαι του δικαιώματός σας να έχετε και να εκφράζετε άποψη για όλα τα ζητήματα και για όλες τις χώρες, υποθέτω ότι και εσείς μου αναγνωρίζετε το ίδιο δικαίωμα να έχω και να εκφράζω άποψη για όλα τα ζητήματα, τουλάχιστον αυτά που αφορούν τη χώρα μου, ιδίως μάλιστα, όταν ο χειρισμός και οι αποφάσεις για τα ζητήματα αυτά ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητά της.
 
Όπως εσείς επικαλείστε τις χώρες που θέσπισαν είτε τον γάμο ομοφυλοφίλων ή το σύμφωνο συμβιώσεως τους θα μπορούσα κι εγώ να επικαλεστώ κάποιες από αυτές που ήσαν οι πρώτες που τον υιοθέτησαν και στη συνέχεια παραχώρησαν και το δικαίωμα υιοθεσίας παιδιών για να καταλήξουν σήμερα είτε στην αποποινικοποίηση της κτηνοβασίας, είτε στη δημιουργία κόμματος παιδεραστών.
 
Δηλαδή, αυτό που θέλω να πω είναι, ότι τέτοιας ισχύος μεταβολές σε καίριους κοινωνικούς θεσμούς ηλικίας χιλιετιών οι επιπτώσεις και συνέπειες ούτε φαίνονται ούτε μπορούν να επιμετρηθούν από τη μια μέρα στην άλλη, ούτε από τη μια χρονιά στην άλλη, αλλά απαιτούνται πολλά χρόνια, ίσως και δεκαετίες. Αυτό, ξέχωρα από το γεγονός ότι θα μπορούσα να επικαλεστώ και άλλες χώρες που κατά την εκτίμηση μου ποτέ δεν θα υιοθετήσουν τον γάμο ομοφυλοφίλων ή το σύμφωνο συμβιώσεως τους.
 
Υποθέτω, ότι ως ευρωβουλευτές, γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε πέραν από την υποχρέωσή τους, που πλείστα από αυτά την είχαν αναλάβει αποτελεσματικά πολύ πιο πριν γίνουν μέλη της Ε.Ε, να προστατεύουν τους πολίτες τους, μη των ομοφυλοφίλων εξαιρουμένων, από αυθαίρετες επεμβάσεις στην προσωπική και ιδιωτική τους ζωή, από δυσμενείς διακρίσεις και από ρατσιστικές συμπεριφορές, ουδεμία υποχρέωση έχουν να υιοθετήσουν τον γάμο ή το σύμφωνο συμβιώσεως και να καταστήσουν είτε το ένα είτε το άλλο ως κοινωνικό θεσμό και πρότυπο τους, πολιτικά, νομικά και ηθικά νομιμοποιημένο.
 
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο και εξ’ όσων εκ της ιδιότητας μου ως μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεως, αλλά και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κάλλιστα γνωρίζω, ουδέποτε τα τελευταία χρόνια υπήρξε οποιαδήποτε καταγγελία που να αφορά δυσμενή διάκριση ή άνιση μεταχείριση ή ρατσιστική συμπεριφορά ή αυθαίρετη επέμβαση στην ιδιωτική ή προσωπική ζωή οποιουδήποτε κύπριου ή κοινοτικού πολίτη λόγω φύλου ή γενετήσιου ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Τούτο μπορούν να σας το βεβαιώσουν τόσον οι δεκάδες χιλιάδες ομοεθνείς και συμπολίτες σας που ζουν και εργάζονται εδώ όσον και οι καλά οργανωμένες πρεσβείες των χωρών σας.
 
Η γενικευμένη θεωρία σας, ότι οι χώρες και οι κοινωνίες της Ε.Ε πρέπει να υιοθετήσουν την ορολογία, τη ρητορική και την επιχειρηματολογία σας και να ικανοποιήσουν όλες τις επιπρόσθετες από τ’ ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα απαιτήσεις σας, ειδάλλως κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν ως ομοφοβικές, ρατσιστικές, αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές συνιστά απαράδεκτη ενοχοποίηση της όποιας άλλης άποψης και σοβαρό και πραγματικό κίνδυνο ποινικοποίησης της πολιτικής και υιοθέτησης ενός μεταλλαγμένου και αισχρού φασισμού. Η θεωρία αυτή χαμηλώνει και υποτιμά τη νοημοσύνη μας, δεν σέβεται την πολυμορφία και τη διαφορετικότητα στην Ε.Ε, προσβάλλει τις εθνικές, κοινωνικές και θρησκευτικές παραδόσεις,  περιορίζει θεμελιώδη ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα, αλλά και το κυρίαρχο δικαίωμα της κάθε χώρας να ορίζει και να καθορίζει τους κοινωνικούς θεσμούς που η ίδια δημοκρατικά αποφασίζει να έχει.
 
Υποθέτω πως, όπως και στην Κύπρο έτσι και στις χώρες σας, η δράση ενός βουλευτή βασίζεται στο σύνταγμα και τους νόμους τής κάθε χώρας και δεν τίθεται υπό την αίρεση ή την έγκριση ή την κηδεμονία οποιουδήποτε άλλου, όποιος και αν αυτός είναι, ακόμα και αν είναι ευρωβουλευτής, παρά μόνο ο πολιτικός λόγος και η πολιτική του δράση ανήκει στην προσοχή και την εκτίμηση των πολιτών και γενικότερα του λαού. 
 
Αδυνατώ ν’ αντιληφθώ βάσει ποιού δικαιώματος αντλήσατε το θράσος να καλείτε ένα ευρωπαίο πολίτη και δη βουλευτή, σε απόσυρση δηλώσεων και σε απολογία για τις θέσεις και τις απόψεις του και το ακόμα χειρότερο και μεγαλύτερο θράσος, να του υποδεικνύεται όρια, όρους, τρόπους και προϋποθέσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων και των καθηκόντων του.
 
Η απαίτηση σας αυτή είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική που προσβάλλει αυτήν καθ’ αυτήν την έννοια της δημοκρατίας, της πολιτικής ελευθερίας και ιδεολογίας, το απαράγραπτο και κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης αλλά και το καθήκον ενός κοινοβουλευτικού να τοποθετείται, όπως αυτός κρίνει, για τα μεγάλα ή μικρά ζητήματα και προβλήματα της χώρας του.
 
Όπως από τα πιο πάνω θα έχετε αντιληφθεί, ανήκω σ’ εκείνη τη σχολή πολιτικής που απαιτεί από τους πολιτικούς να μην παραλύουν ενώπιον του κινδύνου να χαρακτηριστούν από οιονδήποτε με οιονδήποτε χαρακτηρισμό και να μασούν τα λόγια τους, να κρύβουν τις θέσεις και τις προθέσεις και εκ του φόβου παραλυμένοι να παρακολουθούν να διαδραματίζονται γεγονότα, για τα οποία καθηκόντως έχουν και φέρουν μεγάλη ευθύνη, ως απαθείς θεατές ή ακόμα πιο απογοητευτικά, να συνεργούν εκόντες άκοντες ως χρήσιμοι ηλίθιοι.
 
Το χρέος και το καθήκον μου ως βουλευτής, όπως εγώ βεβαίως τ’ αντιλαμβάνομαι, υπερέχουν κατά πολύ του οποιουδήποτε κόστους προέρχεται από αήθεις επιθέσεις, δυσφημιστικούς και ανοίκειους χαρακτηρισμούς, αισχρές λοιδορίες ή ακόμα και ύβρεις. 
 
Ως εκ τούτου και εκ πεποιθήσεως θεωρώντας, ότι σε μια ώριμη και πλήρη δημοκρατία οι καθαρές απόψεις είναι υγιές προαπαιτούμενο τής πολιτικής διαδικασίας, ξεκαθαρίζω και προς εσάς, με τον πλέον επίσημο και κατηγορητικό τρόπο, ότι αν και όταν προκύψει στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα του γάμου ή του συμφώνου συμβιώσεως ομοφυλοφίλων τότε με κάθε νόμιμο και δημοκρατικό μέσο και τρόπο θ’ αγωνιστώ και θα εργαστώ σκληρά για να μην εγκριθεί. Ήδη, ο Δημοκρατικός Συναγερμός, το κόμμα του οποίου είμαι βουλευτής και Επίτροπος Θεσμών, Ελέγχου και Δημόσιου Βίου, ομόφωνα αποφάσισε και τάχθηκε δημοσίως εναντίον και του γάμου και του συμφώνου συμβιώσεως ομοφυλοφίλων και της υιοθεσίας παιδιών από αυτούς.  
 
Τέλος επικροτώ και εγώ τις δηλώσεις των αξιωματούχων της Ε.Ε εναντίον των διακρίσεων που γίνονται σε βάρος ομοφυλοφίλων, αλλά όπως η ίδια η Ε.Ε δια μέσου των οργάνων της αποφάσισε, η μη υιοθέτηση ή αναγνώριση του συμφώνου συμβιώσεως ή του γάμου ομοφυλοφίλων δεν συνιστά ούτε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων ούτε δυσμενή διάκριση και εναπόκειται στα κράτη μέλη της να υιοθετήσουν ή όχι τον γάμο ή το σύμφωνο συμβιώσεως τους.
 
Το μόνο για το οποίο πραγματικά λυπάμαι, είναι γιατί δεν έχω και πρακτικά αδυνατώ να υιοθετήσω τα δικά σας βιώματα, τους δικούς σας τρόπους εμπνεύσεως, τα δικά σας οράματα, τις δικές σας μεθόδους, πρακτικές και τακτικές, τις δικές σας πεποιθήσεις και επιδιώξεις. Ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τη δική του κοσμοθεωρία και τη δική του φιλοσοφία, έχει δικαίωμα να συγκροτεί και ν’ ανασυγκροτεί τη δική του πολιτική ιδεολογία, έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα και ανεμπόδιστα τις θέσεις και τις απόψεις του και έχει τέλος, το υπέρτατο δικαίωμα νόμιμα και δημοκρατικά ν’ αγωνίζεται για την υπεράσπιση, την εξάπλωση και την επικράτησή τους.
 
Αν παρά ταύτα, αισθάνεστε πως με την παρούσα προς εσάς επιστολή μου ή με το επισυναπτόμενο άρθρο μου, παραβαίνω οιαδήποτε χάρτα ή διακήρυξη ή σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δεσμεύει την Ε.Ε ή την Κυπριακή Δημοκρατία ως κράτος μέλος της, ειλικρινά, θα χαρώ πάρα πολύ, αν με δική σας πρωτοβουλία και δικές ενέργειες συναντηθούμε και τα πούμε σε αίθουσα αρμοδίου δικαστηρίου.
 
 
Υστερόγραφο
 
Αναλαμβάνω το ρίσκο και να εκτιμήσω, ότι το ευρωπαϊκό ιδεώδες και ο μεγάλος σκοπός της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα τεθεί σε μεγάλο κίνδυνο, αν η επίτευξή του επιχειρηθεί να περάσει μέσα από την αποσάθρωση και διάλυση των εθνικών, κοινωνικών, θρησκευτικών και πολιτιστικών ταυτοτήτων και ιδιαιτεροτήτων των λαών τής Ε.Ε και τη συνακόλουθη σύνθλιψη και πολτοποίηση τους.   
 
 
 
Μετά τιμής
 
 
 
Ανδρεάς Χρ. Θεμιστοκλέους
 
 
 

field_vote: 
Your rating: None Average: 3 (1 vote)
dm3k
dm3k's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Joined: 19/05/2010 - 00:12

...and all is read is "blah blah blah".Ο Θεμιστοκλέους προφανώς παίζει το θύμα και όλος ο κόσμος είναι ο κακός που θέλει να τον φιμώσει.Βέβαια αγνοεί (μάλλον "αγνοεί") ότι ο λόγος του ξεπερνά τα όρια της ελευθερίας που ο ίδιος επικαλείται.Από την μέραν που δήλωσε ότι δήλωσε στον Άστρα, μέχρι και σήμερα, δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει έστω και ένα βάσιμο επιχείρημα για να στηρίξει τις δηλώσεις του. Δεν τον αδικώ βέβαια, τέτοιο επιχείρημα δεν υπάρχει. Έθισται όμως όταν κάνουμε λάθη, να τα παραδεχόμαστε και να αναθεωρούμε. Αλλιώς είμαστε απλά ξεροκέφαλοι.

christosnol
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Joined: 10/06/2010 - 16:31

Δεν είναι απλώς ξεροκέφαλος ούτε απλώς ανεύθυνος.Είναι ρατσιστής, μισάνθρωπος και επικίνδυνος. Καταχράζεται την εξουσία η οποία του έχει δοθεί και είναι παντελώς ανίκανος και ανάξιος. Δεν έχει καμία θέση σε κανένα κοινοβούλιο, σε καμία αίθουσα διδασκαλίας και σε καμία θέση εξουσίας. Πρέπει να απομακρυνθεί για το καλό του τόπου μας.

SaVVAΣ
SaVVAΣ's picture
Offline
Last seen: 6 years 3 months ago
Joined: 19/04/2010 - 21:52

ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ...

Τα πάντα είναι διαφορετικά από εμάς.Γι'αυτό και υπάρχουν 

margaritak
margaritak's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:40

Προτείνω στην accept να ανοίξει ένα λογαριασμό με εισφορές κάτω από το όνομα "Ανδρέας Θεμιστοκλέους" (όπως είχε κάνει ο Οικογενειακός Προγραμματισμός της Αμερικής για τη Sarah Palin, δείτε: http://opinion.latimes.com/opinionla/2008/09/sarah-palin-pla.html). Και με κάθε εισφορά να του αποστέλλεται και μια ευχαριστήρια κάρτα. Η στάση του είναι τόσο ηλίθια που μόνο καλό μπορεί να κάμει.

Μαργαρίτα

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

πάρα, μα πάρα πολύ καλή ιδέα!!!!! Πως μπορεί να την πραγματώσουμε????

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

mariah
mariah's picture
Offline
Last seen: 7 years 10 months ago
Joined: 07/05/2010 - 13:02

Ίντα βλακεία να προσπαθείς να βλάψεις τον χειρότερο σου εχθρο, τζαι να του φκαίνει σε καλό, μετά βεβαια που γίνεσαι ρεζίλι!...!!!Άτε που κάμνουμε εισφορές?

"I tried sniffing coke once, but the ice cubes got stuck in my nos

margaritak
margaritak's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:40

από ότι ξέρω το πως το είχαν κάνει οι Αμερικάνοι ήταν κάπως έτσι:Στην ιστοσελίδα της οργάνωσης έχουν τόπο όπου μπορούν υποστηρικτές να κάνουν εισφορές (δες εδώ: http://www.plannedparenthood.org/donate/donate-89.htm). Αυτό βέβαια προϋποθέτει να έχει η οργάνωση αριθμό λογαριασμού, και να υπάρχει υποδομή οι εισφορές να γίνονται ηλεκτρονικά. Δε νομίζω να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.....admin?Στη σελίδα αυτή, οι δωρητές μπορούν να αναφέρουν τα στοιχεία του ποιος κάνει την εισφορά (όνομα και διευθυνσή τους, αν θέλουν)Στην περίπτωση της Palin, είχαν κυκλοφορήσει ένα email (και κατά συνέπεια προέκυψαν οι ανακοινώσεις μέσω facebook, από στόμα σε στόμα, κτλ) που καλούσε τους υποστηρικές (του Planned Parenthood, όχι της Palin βέβαια) να κάνουν εισφορές μέσω της ιστοσελίδα, και στο σημείο όπου καταχωρούσαν τα στοιχεία του δωρητή έβαζαν τα στοιχεία της εν λόγω συντηρητικής κυρίας. Το ωραιότερο ίσως στοιχείο της υπόθεσης, ήταν ότι για κάθε εισφορά (από τις χιλιάδες που έγιναν με αυτό τον τρόπο), η οργάνωση της έστελνε και μια ευχαριστήρια κάρτα για τη στήριξη που παρέχει στο σκοπό τους.

Μαργαρίτα

margaritak
margaritak's picture
Offline
Last seen: 5 years 2 months ago
Joined: 07/04/2010 - 03:40

Α και κάτι άλλο πάνω στο θέμα Θεμιστοκλέους:http://www.kasoulides.com/index.php?id=1084Ο Ιωάννης Κασουλίδης απαντά σε ερωτήσεις που του βάζει όποιος θέλει στην ιστοσελίδα του. Ρωτήστε τον ! (και για το αν στηρίζει την κοινότητα και τα δικαιώματα, και πώς σχολιάζει τον Θου και το ότι είπε ότι ο ΔΗΣΥ είναι ομόφωνα εναντίον)

Μαργαρίτα

dm3k
dm3k's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Joined: 19/05/2010 - 00:12

Η φόρμα υποβολής δεν λειτουργεί.

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

η φόρμα υποβολής εδούλεψεν μια χαρά: θέλει λιγότερους από 300 χαρακτήρες όμως...

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

dm3k
dm3k's picture
Offline
Last seen: 8 years 11 months ago
Joined: 19/05/2010 - 00:12

Εμένα με 266 δεν... Ίσως ήταν προσωρινό.

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

ίσως.
ξαναδοκίμασε όμως. Μπορεί να θεωρήσει ότι δεν πρέπει να απαντήσει σε μένα, αλλά αν πάρει περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα, ίσως το ξανασκεφτεί...

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

1. ο κ Κασουλίδης απάντησε στις ερωτήσεις σχετικά με το θέμα! Μπράβο του!
2. η ηλικία συναίνεσης, στην οποία αναφέρεται, είναι 17 στην Κύπρο...
3. το όνομα μου δεν κάθεται σε κανέναν τελικά. Αλλά όχι, δε θα τους κάνω τη χάρη να γίνω "Γιώργος"!
4. το βιντεάκι με τις απαντήσεις σε μένα σταματά στο 1.30 - έχω πρόβλημα ή το κάνει και σε άλλους? (κατ'επέκταση δε μπορώ να τοποθετηθώ επί των υπολοίπων που λέει...)

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

christosnol
Offline
Last seen: 4 years 7 months ago
Joined: 10/06/2010 - 16:31

Εμένα προχωράει μέχρι το 2.00. Μπορείς να δοκιμάσεις από άλλο υπολογιστή; Ή, άσε το να γεμίσει η μπάρα από κάτω και μετά πάτα το Play για να ξεκινήσει.

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 1 month ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

Γιώργο...εεε...Γιώργη , επίσης λέει ότι αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία επί Κληρίδη... αν δεν ήταν ο κ. Μοδινός και η Ευρωπαϊκή ένωση ακόμα "εγκληματίες" θα είμαστουν. Τέλος πάντων, γενικά το βρίσκω θετικό το μήνυμα του, είναι ένα βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 1 month ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

 Στήλες - ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ Τέτοιους, κ. Αναστασιάδη...  *Τον Ιωάννη Κασουλίδη τον επικρίναμε αρκετές φορές από τη στήλη στα δέκα (κιόλας...) χρόνια της ύπαρξής της. Τόσο όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών επί Κληρίδη, όσο και αργότερα, με άλλες αφορμές. Πολλές φορές δίκαια, πιστεύουμε, όπως λ.χ. στις Προεδρικές του 2008 που πήγε να υποβάλει τα σέβη του σε έναν Αθυρόστομο Β΄...

*Μερικές άλλες φορές πάλι, το κάναμε άδικα. Όπως επί παραδείγματι, προ ετών, όταν κάναμε πλάκα μαζί του (κατ΄ εξακολούθηση κιόλας), διότι είχε υπεραμυνθεί αυτού που ο ίδιος είχε αποκαλέσει ο «δυτικός πολιτισμός μας». Και ναι, είχε δίκαιο επί της ουσίας, όπως διαφάνηκε στη συνέχεια.

*Προσφάτως δε, με αφορμή τη γνωστή ρατσιστική δήλωση τού βουλευτή του ΔΗΣΥ κ. Θεμιστοκλέους για το Σύμφωνο Συμβίωσης (σ.σ. «επειδή συναντάμε στην κοινωνία μας και παιδόφιλους, κτηνοβάτες, νεκρόφιλους και εγκληματίες, θα πρέπει το κράτος να προσδώσει στις πράξεις τους έννομες συνέπειες;»), είχαμε απορήσει πού είναι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ και ειδικά, ο Ιωάννης Κασουλίδης.

*'Αργησε μεν, αλλά τοποθετήθηκε ο ευρωβουλευτής. Χθες, σε συνέντευξη η οποία παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα του και απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών, απάντησε ξεκάθαρα για το θέμα. Ερωτήθηκε: «Κύριε Κασουλίδη, οι ομοφοβικές απόψεις του κ. Ανδρέα Θεμιστοκλέους σάς βρίσκουν σύμφωνο; Δεν προσβάλλεστε που ανήκετε στο ίδιο κόμμα με αυτόν τον άνθρωπο;».

*Και απάντησε επί λέξει (μεταφέρουμε από το σχετικό βίντεο): «Κατ΄ αρχήν, ασφαλώς και δεν με βρίσκουν σύμφωνο και ασφαλώς και διαχωρίζω τη θέση μου από τις τοποθετήσεις του κ. Θεμιστοκλέους. Εγώ πιστεύω ότι η κοινωνία μας έχει ωριμάσει και έχει φτάσει η ώρα που ένα σύμφωνο συμβίωσης μπορεί να τύχει νομικής επεξεργασίας και να ψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων».

*«Θέλω να υπενθυμίσω», πρόσθεσε, «ότι επί διακυβερνήσεως Κληρίδη αποποινικοποιήθηκε η ομοφυλοφιλία, μερικά χρόνια μετά εξισώθηκε ο χρόνος που επιτρέπει τις σχέσεις ομοφυλοφιλικών και ετεροφυλοφιλικών ζευγαριών στα 18 (σ.σ. στα 17), νομίζω ότι το θέμα τούτο είναι θέμα κοινωνίας, εξελίσσεται ομαλά, προς τα μπρος και προς την πρόοδο».

*Και κατέληξε: «Ασφαλώς ήθελα όμως να πω ότι οφείλουμε να σεβόμαστε και τις απόψεις των άλλων, σέβομαι τις απόψεις του κ. Θεμιστοκλέους και το δικαίωμά του να τις εκφράζει παρ΄ όλον ότι εμένα δεν με εκφράζουν και δεν συμφωνώ μαζί τους».

*Μας ρωτούν συχνά γιατί δεν γράφουμε και καλά πράγματα στη Στήλη. Και εξηγούμε πως το αποφεύγουμε συνήθως, διότι μια στήλη η οποία ονομάζεται «Κατά Βαρβάρων», ονομάζεται έτσι λόγω του περιεχομένου και της φιλοσοφίας της η οποία είναι (υποκειμενικά και συνεπώς κάποτε άστοχα έστω) να επικρίνει τα κακώς κείμενα. Αλλιώς θα την βγάζαμε «Σαν την Κύπρον εν έσιει» και θα μοιράζαμε συχαρίκια. Σωστά;

*Κατ΄ εξαίρεση, όμως, σήμερα, χωράει μια καλή κουβέντα. Αν και με καθυστέρηση (ε σόρι, αλλά τι να κάνουμε;), ο κ. Κασουλίδης είχε το θάρρος να τοποθετηθεί ξεκάθαρα και να πει την άποψή του χωρίς περιστροφές για ένα ζήτημα από αυτά που αποκαλούνται διεθνώς με τον όρο «Political Hot Potato», ένα ζήτημα ευαίσθητο και επικίνδυνο για πολιτικούς. Και να τοποθετηθεί μάλιστα ΥΠΕΡ του συμφώνου συμβίωσης.

*Τέτοιες πολιτικές παρουσίες είναι που χρειάζεται αυτός ο τόπος. Όχι (μόνο) γιατί τοποθετήθηκε υπέρ, αλλά γιατί τόλμησε. Και τέτοιους ανθρώπους είναι που αξίζει να στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο. Και θα ήταν πάρα πολύ άδικο να μην γράφαμε πως παρόμοια άποψη εξέφρασε πρόσφατα, προ εικοσαημέρου, συγκεκριμένα, με αυτόβουλη παρέμβασή της στον Τύπο και η άλλη ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ, η κ. Ελένη Θεοχάρους.

*Την κ. Θεοχάρους, όμως, δεν την είχαμε ονοματίσει τότε που γράφαμε το άρθρο εκείνο, απορώντας εάν ζουν ακόμη οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του ΔΗΣΥ. Η δε παρέμβασή της δημοσιεύθηκε στον Τύπο και δεν θα χρησίμευε σε κάτι η αναδημοσίευσή της, ούτε και θα ήταν δυνατή λόγω μεγέθους.

*Εκεί όμως καταλήγουμε: Ότι αυτό το πνεύμα είναι που χρειάζεται η σύγχρονη πολιτική ζωή και όχι τους ρατσιστικούς αφορισμούς, τα αραχνιασμένα και διάτρητα (και) από επιστημονικής απόψεως στερεότυπα περασμένων αιώνων, την αμορφωσιά και τον... αμπάλατο πολιτικό λαϊκισμό.

*Όσο για το δικαίωμα του κ. Θεμιστοκλέους να λέει την όποια άποψή του, δεν το αμφισβητήσαμε. Σε δημοκρατία ζούμε. Και οι πιο πολλοί από εμάς δεν θέλουμε να αλλάξει αυτό... Όμως, τα όρια της δημοκρατίας τελειώνουν εκεί όπου θίγονται και εκτίθενται στο δημόσιο μίσος μέσω εγκληματικά χυδαίων και ανόητων εξισώσεων η υπόσταση, η προσωπικότητα και τα αναφαίρετα δικαιώματα του όποιου άλλου πολίτη.
Και για τους πολιτικούς, τα όρια αυτά είναι ακόμη πιο στενά. 
 Κωδικός άρθρου: 960649ΠΟΛΙΤΗΣ - 29/07/2010, Σελίδα: 13

littmann
Offline
Last seen: 5 years 8 months ago
Joined: 13/06/2010 - 14:17

Iparhei akoma kai sholio gia ton Themistokleous kai sto periodiko "proud" pou to dinane dorean sto gay pride sto Londino.To arthro einai me titlo "Lost in Translation".   To sholio apo kato tou sigrafea einai :"Whatever the legislative framework in any given country, there are always individual politicians hell-bent on making our lives a misery. Take Cyprus, for example, where homosexuality was dicriminalised 12 years ago. Refering to this status in April this year, one of its MPs, Andreas Themistocleous, spewed out the following during a live radio show: "Just because there exist among us paedophiles, people who practise bestiality, necrophiliacs and other criminals, should the state legitimise their status, too?" Although he has since attempted to backtrack, Themistocleous's remarks show only too clearly how far we have to go before such anti-gay bigotry is consigned to the past. " 

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

τι να πει κανείς...
να εκτιθέμεθα παγκοσμίως από τον κάθε, άτε να μεν πω τι.....

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

littmann
Offline
Last seen: 5 years 8 months ago
Joined: 13/06/2010 - 14:17

Parolo pou anaferei ton Themistokleous, tha piasto apo tin teleutaia tou protasi pou leei oti prepei na doulepsoume gia na allaxoume auti tin apopsi pou epikratei gia tous omofilofilous. Mporei o Themistokleous na ehei tis apopseis tou alla den ekprosopei olo ton plithismo tis Kiprou. Kai diko mou lathos pou den to anafera apo prin, alla to arthro den itan apokleistika gia tin Kipro kai ton Themistokleous alla ginotan anafora kai gia alles hores ston kosmo. Alles hores opou idan veltiosi sta teleutaia 15 hronia kai se alles hores pou ta pragmata einai heirotera apo oti stin Kipro .Ama theleis mporo na sou steilo to periodiko opos kai to "out" pou einai to allo periodiko pou diousan sto gay pride. I mporo na ta fero otan erto Kipro mazi me allo iliko pou eho opos enimerotika vivliarakia "coming out" pou dinoun stin Agglia, kai gia seksoualika nosimata opos HIV, chlamydia, gonorrhoea kai LGV.

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

oh
yes
please!  Πότε έρχεσαι? Φέρε τα όλα και ότι άλλο έχεις. Θα είναι καλή βάση για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς εδώ!
και ναι, έχεις δίκιο, η τελευταία πρόταση είναι ίσως η πιο σημαντική του άρθρου!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

littmann
Offline
Last seen: 5 years 8 months ago
Joined: 13/06/2010 - 14:17

Signomi pou argisa toso poli na apantiso alla eiha exetaseis kai molis teleiosa. Erhomai stis 31 tou Iouli ara mallon apo tin proti tou Augoustou kai istera tha mporo na fero to iliko pou eho. Distihos tha haso kai to beach party sas! Tha prospathiso na psaxo kai stin Kipro na do ti ipireseies iparhoun oso afora ta afrodisiaka nosimata kai an iparhoun enimerotika filladia gia opoiadipote apo autes tis astheneies. Tha itan kala na prospathisoume na ertoume kai se epafi me to tmima statistikis (epidoimiologias) tou kratous gia na mathoume kai poies einai oi poio sihnes astheneies anamesa sto gay plithismo (An iparhoun tetoies statistikes) kai pos sigkrinontai me ton genniko plithismo tis Kiprou.Gia paradeigma xero oti stin Agglia, 1 stous 10 omofilofilous einai HIV positive. Episis stin Agglia protinoun to emvolio tis ipatitidas A kai B. Tha itan nomizo kalo na xerame kai ta statistika tis Kiprou.

Yoryis Regginos
Yoryis Regginos's picture
Offline
Last seen: 4 years 1 month ago
Joined: 07/04/2010 - 02:48

apologies accepted
we're not called 'accept' for nothing
χαίρομαι που τέλειωσαν οι εξετάσεις σου - φαντάζομαι εσύ χαίρεσαι περισσότερο, έτσι?
καλώς να έρθεις και ελπίζω να κάτσεις μέχρι τέλος Αυγούστου, για να προλάβεις το επόμενο πάρτι :)
το οποίο πάρτι δεν είναι 'σας' είναι μας :)))
και ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία σου να ψάξεις να δεις και στην Κύπρο τι υπάρχει: είναι μεγάλη και σημαντική ανάγκη αυτό!
καλό σου ταξίδι και μόλις έρθεις επικοινώνησε να κανονίσουμε να βρεθούμε!

Better to light a candle than to curse the darkness.-Chinese proverb

Gay Mouflon
Gay Mouflon's picture
Offline
Last seen: 5 years 1 month ago
Joined: 25/05/2010 - 03:17

 Στήλες - ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝ Επιμένει, διαστρεβλώνει και σας διασύρει  *Θα θυμάστε φυσικά την ιστορία με το βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Θεμιστοκλέους και το κράξιμο που εισέπραξε από ομάδα 87 ευρωβουλευτών όλων των ομάδων του Σώματος (και του ΕΛΚ στο οποίο ανήκει ο ΔΗΣΥ) για τη ρατσιστικότατη εκείνη δήλωσή του σε σχέση με το Σύμφωνο Συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου, «επειδή συναντάμε στην κοινωνία μας και παιδόφιλους, κτηνοβάτες, νεκρόφιλους και εγκληματίες, θα πρέπει το κράτος να προσδώσει στις πράξεις τους έννομες συνέπειες;».

*Πριν από μερικές μέρες, ίσως και λόγω της εκπληκτικής για ένα κόμμα με «ευρωπαϊκή φιλοσοφία» ανοχής την οποία επιδεικνύει έναντι των όσων λέει ο βουλευτής, η ηγεσία του ΔΗΣΥ (έρχονται βλέπετε και εκλογές - και η πολυχρωμία στα μέρη μας φέρνει περισσότερες ψήφους από όσες διώχνει...), πριν από μερικές μέρες λοιπόν, ο κ. Θεμιστοκλέους απάντησε στην Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου με μια επιστολή η οποία αξίζει προσοχής όχι μόνο διότι αρχίζει με την ανοίκεια φράση «Κατανοώ και σέβομαι τη μεγάλη συμπάθειά σας προς τους εδώ ομοίους σας...», αλλά και διότι είναι ένα μνημείο στην έννοια της διαστρέβλωσης.

*Ουσιαστικά, ο βουλευτής κατηγορεί ανοιχτά την Ομάδα ότι στόχος της ήταν αφενός μεν να τον διασύρει, αφετέρου δε να παράσχει νομικά επιχειρήματα στον «Πολίτη» και σε δημοσιογράφο του (σε εμένα), στους οποίους, όπως λέει, κίνησε αγωγή από τις 12 Μαΐου 2010. Με άλλα λόγια, ο άνθρωπος μας κατηγορεί περίπου ότι σκηνοθετήσαμε το όλο θέμα (με 87 ευρωβουλευτές), ώστε να μας... σώσουν από την αγωγή του. Τρέμουμε, ξέρετε!

*Πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν έχουμε τη δύναμη να επηρεάζουμε 87 ευρωβουλευτές, αυτό που επιβάλλεται να γραφτεί είναι πως ο κ. Θεμιστοκλέους διαστρεβλώνει και ψεύδεται. Και το κάνει χωρίς να καλύπτει τα νώτα του, πιθανότατα διότι υπέθεσε ότι κανείς από τους 87 δεν θα μπει στη διαδικασία να τσεκάρει τις ημερομηνίες. Βλέπετε, η ανακοίνωση της Ομάδας, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της, εξεδόθη στις 31 Μαΐου 2010.

*Η αγωγή του, όμως, δεν καταχωρίσθηκε στις 12 Μαΐου, όπως ισχυρίζεται, αλλά δύο μέρες ΜΕΤΑ την έκδοση της ανακοίνωσης, δηλαδή στις 2 Ιουνίου. Συνεπώς, την ώρα που συνέτασσαν την ανακοίνωσή τους τα μέλη της Ομάδας, αλλά και την ώρα που την εξέδωσαν, ΚΑΜΙΑ αγωγή Θεμιστοκλέους δεν υπήρχε! Δεν ντράπηκε, κοτζάμ άνθρωπος, να καταφύγει σε μια τέτοια κουτοπονηριά; Τι να σας πούμε;

*Η κατηγορία και μόνο όμως για 87 πολιτικά πρόσωπα ότι έστησαν παιχνίδι με μια εφημερίδα και έναν αρθρογράφο προκειμένου να διασύρουν ένα βουλευτή, είναι πάρα πολύ σοβαρή. Και ειδικά στις Βρυξέλλες, προκαλεί αν μη τι άλλο μια ηθική δυσκολία στο όποιο πρόσωπο ή την όποια ομάδα να συνεχίσει να ασχολείται τόσο ενεργά με ένα από τα πολλά ζητήματα με τα οποία ασχολείται. Είμαστε σίγουροι πως καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοούμε...

*Το γιατί το έκανε όμως ο κ. Θεμιστοκλέους, δεν μας αφορά. Ο καθένας, όπως και εμείς, βγάζει τα δικά του συμπεράσματα. Αυτός που οφείλει (αλλά μάλλον θα κωλώσει και πάλι...) να τον ρωτήσει γιατί προσήψε αυτήν τη βαρύτατη και άκρως προσβλητική κατηγορία σε 87 ευρωβουλευτές, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να εκτίθεται και να εκθέτει μαζί και το κόμμα του με τη συμπεριφορά του, είναι ο ΔΗΣΥ. Ο επίσημος ΔΗΣΥ. Η ηγεσία του.

*Εμείς, για άλλη μία φορά, θα εξηγήσουμε πως δεν έχουμε προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Θεμιστοκλέους και τον όποιον κ. Θεμιστοκλέους. Ούτε φυσικά με τις απόψεις του για το Σύμφωνο Συμβίωσης και το αναφαίρετο δικαίωμά του να διαφωνεί. Έχουμε πρόβλημα με τις εμετικές, αβάσιμες και προπάντων ρατσιστικές δηλώσεις που κάνουν τα όποια δημόσια πρόσωπα, ταυτίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τις όποιες κοινωνικές ομάδες με επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο ψυχικές παθήσεις ή και με διαστροφές.

*Και μια τέτοια δήλωση ήταν η δήλωση του κ. Θεμιστοκλέους. Αυτό ήταν που τον έθιξε. Το γράψαμε και θα το γράφουμε κάθε φορά που μας δίνει λόγο να το γράφουμε ο κύριος αυτός. Και θα το ξαναπούμε και στο δικαστήριο μετά μεγάλης μας χαράς, ώστε να μας πει ο / η δικαστής εάν ήταν ή εάν δεν είναι ρατσιστική αυτή η δήλωση. Όπως, κατόπιν έστω πιέσεως, αναγκάστηκε να παραδεχθεί και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε τηλεοπτική εκπομπή.

*Εάν ο κ. Θεμιστοκλέους δεν νιώθει άνετα μ΄ αυτό, υπάρχει και η οδός της απολογίας ή έστω της απόσυρσης της άθλιας δήλωσής του, αντί να ζητάει και τα ρέστα. Ο δρόμος της διαστρέβλωσης όμως και του εκφοβισμού δεν θα τον βγάλει πουθενά, εκτός φυσικά από την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερης ζημιάς στην εικόνα του και την εικόνα της παράταξής του, η οποία γελοιοποιείται από κάτι τέτοιες πρώτου επιπέδου διάτρητες διαστρεβλώσεις.

*Και δίνει, η παράταξη, την εικόνα μιας κατάστασης μάλλον παρδαλής και άναρχης, όπου ο καθένας λέει και κάνει ό,τι του κατεβαίνει, χωρίς συνέπειες. Εκτός φυσικά κι αν αυτός είναι τελικά ο ΔΗΣΥ των ημερών μας και δεν το καταλάβαμε εμείς.
Είναι, κ. Αναστασιάδη; Κωδικός άρθρου: 958186ΠΟΛΙΤΗΣ - 16/07/2010, Σελίδα: 13