Καταστατικό

Σε μια βδομάδα από σήμερα (στις 11 Οκτωβρίου 2010) θα δώσουμε την αίτηση μας για την επίσημη εγγραφή της ομάδας σαν σωματείο. Αυτό θα ανοίξει πολλούς ορίζοντες και θα μας επιτρέψει να αντιπροσωπεύουμε τα μέλη μας σε διάφορα φόρουμ στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό.Ένα πολύ βασικό στοιχείο για την έγκριση οποιασδήποτε ομάδας είναι η ύπαρξη ενός καταστατικού όπου περιγράφονται τόσο οι στόχοι της νέας ομάδας όσο και ο τρόπος οργάνωσης της.Για πολλούς μήνες τώρα έχουμε συζητήσει με τα μέλη σε διάφορες συναντήσεις τις λεπτομέρειες του καταστατικού που θέλουμε για την accept. Ήταν μια μακριά και επίπονη διαδικασία αλλά είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να πούμε πλέον ότι αυτή η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Όπως και παλαιότερα όταν είχαμε αναρτήσει το καταστατικό για σχόλια, σας παραθέτουμε τώρα την τελευταία έκδοση για να την μελετήσετε και να την συζητήσουμε εδώ για τυχών τελευταίες μικρές πινελιές που ίσως θέλετε να γίνουν.Αναμένουμε τα σχόλια σας!  Update: 11 Οκτωβρίου 2010Λόγω πρακτικών δυσκολιών και απουσίας του δικηγόρου μας, η κατάθεση έχει αναβληθεί για την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010. Για αυτό τον λόγο οποιαδήποτε σχόλια μπορούν να σταλούν μέχρι τότε. Επίσης μπορείτε από σήμερα (11 Οκτωβρίου 2010) να βρείτε το τελευταίο προσχέδιο του Καταστατικού στον πιο πάνω σύνδεσμο. Αν το είχατε κατεβάσει πιο παλιά παρακαλώ όπως δείτε τώρα το καινούριο αρχείο.

Your rating: None Average: 3.8 (6 votes)

Yorumlar

Παιδιά, το διάβασα. Αν και δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις/εμπειριά για να εκφέρω κάποια γνώμη, εύχομαι αυτό να είναι ένα λαμπρό ξεκίνημα. Σας ευχαριστώ ολόψυχα, ως πρωτεργάτες, που μου δίνετε την ευκαιρεία να λάβω μέρος σε αυτό το ιστορικό γεγονός.

  nomizo gia to thema των μελων ΑΡΘΡΟ 6 να μπει πιο ξεκαθαρα οτι μπορουν να γινουν τοσο ατομα ΛΟΑΤ οσο και ετεροφυλοφιλοι που συμφωνουν με τους σκοπους και τια αρχεσ.  ενοοειται βεβαια ααφου δεν κανουμε αναφορα ξεχωριστή αλλά δειτε το α χρειαζεται να μπει κατι τετοιο ...
μελη μπορει να γινουν οσοι ειναι 18 χρονων κ , τόσο ατομα ΛΟΑΔ οσο και φίλοι συγγενεις αλλά και οποιος άλλος άλλοι  που υιοθεττουν τους σκοπους και αρχες του Σωματειου 
Η ΜΕΛΗ ... ατομα ΛΟΑΔ αλλά και ετεροφυλοφιλοι κλπ που υιοθετουν τους σκοπους κλπ
ή κατι αλλο, απλώς αν θελουμε να το αναφερουμε νομιζω χρειαζεται, η αποφαση του ΔΣ
 
ασχετως αυτου νομιζω ότι μπαινει παντα ότι το μελος .. πρεπει τουλαχιστον αν υιοθετει τισς αρχες καισ σκοπους
επισης ΑΡΘΡΟ 3 νομιζω λειπει κατι στο ΤΙΤΛΟ , γραφετε ΟΡΙΣΜΟΣ ... ΜΕΛΟΥΣ (ΜΆΛΛΟΝ Ι;)
 
αρθρο 6 λετε ΠΛΗΡΗ ΜΕΛΗ, ΑΡΘΡΟ 9 λετε ΤΑΚΤΙΚΑ μελη , νομιζω εννοειται το ιδιο αλλα πρπει να εχουν ενα ονομα ...
με βαση αυτο νομιζω ότι εννουμε οτι θα εχουμε και αλλα μελη, δηάδη ΤΙΜΙΤΙΚΑ ή οχι ... αν οχι λεμε μονο ΜΕΛΗ
αν Ναι και θα μπορουσε ισως να γινει πρεπει να καθορισουμε ποιος ΕΚΛΕΓΕΙ/ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΙΜΗΤΙΚΑ ΜΕΛΗ και τι υποχρεωσεις καθηκοντα εχουν
αρθρο 15 συνηθως τσα καθηκοντα του ΤΑΜΙΑγινεται ΡΗΤΗ αναφορα  να καταθετει οποιοδηποτε ποσο περαν των ... ασπουμ 100 ευρω στο λογαριασμο του σωματειου
επισης δεν ξερω στο ΑΡΘΡΟ 11(Ε) για το δικαιωμα του ΔΣ ΝΑ διαθετει περιουσια .... συνηθως ΑΚΙΝΗΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ μονο με αποφαση ΓΣ .(τωρα δεν εχουμε βεβαια αλλα δεν ξερω στο μελλον :) ) OSO για ΚΙΝΗΤΗ βαζουμε καποτε ενα οριο ... μεχρι να  πουμε , 10000..
επσιης συμφωνα με τα αρθρα 12 13 14 οποιοδηποτε εγγραφο οικονομικης φυσης πρπει να εχει 3 υπογραφες .. αν το θελουμε για ασφαλεια ισως να ειναι καλα .αυτο σημαινει οτι ακομα και επιταγες μπορει να χρειαζονται καθε φορα 3 υπογραφες . συνηθως υπογραφουν προεδρος ταμιας αυτα. και προεδρος γραμματεας ολα τα αλλα.
 
τροποποιηση καταστατικου ... πρωτη φορα ακουσα για τροποποιηση μεσω ιστοσελιδασ. νομιζω οτι δεν επιτρεπεται αλλα αστε το να δουμε τι θα πουν !
 
θα το δω ξανα
κατα τα αλλα
καλη αρχη !
 

Ευχαριστούμε για τα σχόλια.

 1. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη για κάποιον να είναι είτε ΛΟΑΤ άτομο, είτε φίλος, είτε συγγενής φτάνει να είναι πάνω από 18 ετών. Οι σκοποί της οργάνωσης αναφέρονται στο καταστατικό και είναι τέτοιοι που προωθούνται με τα μέσα τα οποία αναγράφονται. Φτάνει κάποιος να πιστεύει σε αυτούς του στόχους μπορεί να γίνει μέλος αφού υποχρεούνται τα μέλη να ακολουθούν την φιλοσοφία της accept. Αν κάποιος είναι ενάντια των στόχων της οργάνωσης για ΛΟΑΤ θέματα τότε μπορεί να αποβληθεί.
   
 2. Το Άρθρο 3 ήταν όντως κατάλοιπο προηγουμένων αλλαγών και τώρα έχει διαγραφεί εντελώς αφού ήταν αχρείαστο και καλύπτεται από το Άρθρο 5 (παλιό 6).
   
 3. Έχεις δίκαιο για το τακτικά στην παράγραφο 8 (παλιό 9). Έχει αφαιρεθεί αναφορά σε 'τακτικά' μέλη.
   
 4. Ήδη έχουν γίνει αλλαγές που μπορείς να δεις τώρα στο Άρθρο 5 για τις διάφορες βαθμίδες μελών. Υπάρχει πρόνοια τώρα για μέλη να είναι όχι μόνο φυσικά πρόσωπα αλλά και εταιρίες κ.ο.κ. καθώς και επίτιμα μέλη μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου (που μπορεί να ζητηθεί από τα μέλη).
   
 5. Ρητή αναφορά για το ποσό που πρέπει να καταθέτει από τον ταμία θα ενταχθεί όπως προτείνεις.
   
 6. Το άρθρο 10.5 (πρώην 11(ε)) χρειάζεται σε περίπτωση που όντως στο μέλλον χρειαστεί να αγοράσουμε περιουσία εκ μέρους της accept. Με το καλό! :)
   
 7. Για το θέμα υπογραφών των επιταγών θα το κοιτάξουμε.
   
 8. Τροποποίηση καταστατικού μέσω ιστοσελίδας όντως είναι προοδευτικό. Λογικά αν είναι στο καταστατικό δεν υπάρχει λόγος να μην επιτρέπεται αλλά αναμένουμε. Πιστεύω ότι  χρειάζεται αφού δεν θα μπορούσαμε να ξανααλλάξουμε το καταστατικό αν παραστεί ανάγκη για οποιονδήποτε λόγο αφού θα θέλουμε τουλάχιστον τα μισά μέλη να είναι παρών σε μια συνέλευση. Λόγω της φύσης της οργάνωσης (και του γεγονότος ότι πολλά μέλη θα είναι μόνιμα εξωτερικό) θα είναι σχεδόν αδύνατον κάτι τέτοιο. Από την ιστοσελίδα μπορούν να γίνουν οι ψηφοφορίες καλύτερα και από τις Γενικές Συνελεύσεις αν με ρωτάς εμένα…!

Μπορείς να δεις τώρα το καινούριο draft του καταστατικού. Απλά ξανακατέβασε το αρχείο. Περιέχει και άλλες αλλαγές και είναι πιο καθαρογραμμένο.

konstantinosp kullanıcısının resmi

παιθκιά, δώστε αλλό λλίες μέρες, γίνεται;

Κωνσταντίνε μου έχεις ακόμα 1 βδομάδα βάση και της πιο πάνω updated ανακοίνωσης! Κατέβασε το καινούριο καταστατικό αν είναι να δουλέψεις πάνω του.

 
 
 γεια σας ξανα :)
  είδα τις αλλαγές,(κάποιες αντιλαμβανομαι θα τις δείτε και με τον δικηγόρο πρώτα και αναλόγως θα μπουν)
 
για την Περιουσια εννοώ ότι συνήθως η διαθεση της κλπ ειναι αποφαση της Γενικής Συνελευσης και οχι απλώς του Δ.Σ.
 
όσο για τις απαρτίες που αντιλαμβανομαι ότι είναι πρόβλημα (ειδικά για καταστατικές αλλα΄γές) άλλα σωματεία ανακαλύψαν τον όρο ... περιπου μέλη που έχουν τακτοποιημένες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Σωματείο.
δηλαδή δικαιωμα εκλέγειν και εκλε΄γεσθαι έχουν τα μέλη που πληρώνουν την συνδρομή τους (θεωρείται το ελάχιστο) 
 
το ίδιο λέμε και για τις συνελευσεις ότι δικαιωμα να παρευρίσκονται (και άρα να αποτελούν την απαραίτητη απαρτία ή όχι ) ε΄χουν τα μέλη που έχουν τακτοποιησει τις υποχρεώσεις τουσ με΄χρι την ημέρα της συνελευσης. !!!!
αν το υιοθετησουμε πρεπει να αλλαξουν πολλά αρθρα οπου που γινεται αναφορα σε συνευλευσεις και ψήφοφοριες
ετσι μαζεύοντια και οι συνδρομές και γίνονται και οι συνελευσεις
αλλά να μεινει το μεσω ιστοσελιδας , το βρισκω αρκετα προοδευτικο αν και πρακτικα σημαινει ότι πρέπει να διασφαλίζεται ότι ψηφίζουν τα μελη του σωματείου (και οχι τα μέλη της ιστοσελιδας)
παρεπιπτοντως νομιζω δεν βαλαμε το ποσο εγγραφης και συνδρομής και νομίζω πρέπει να αναφερεται εδώ
τώρα που ειδα 6.2.1 νομιζω δεν λεμε εισφορά αλλά συνδρομή και θεωρω΄ότι να μην πληρωσει για ενα χρόνο και να παύει να είναι μέλος είναι πολύ δραστικο, μπορεί να λείπει, ξεχάσει κλπ κλπ .. να το βαλουμε 3 χρονια ...ισως
  συγγνωμη για το ... "ψειρισμα" ! :)
καλη συνεχεια
 

Ευχαριστώ για το "ψείρισμα"! Ειλικρινά!

 • Στο καταστατικό αναγράφεται ότι υποχρέωση των μελών είναι να έχουν πληρωμένη την συνδρομή. Έχεις δίκαιο όμως ότι θα ήταν καλό να αναγράφεται σωστά και έχει γίνει αλλαγή τώρα με την προσθήκη του πιο κάτω:

16.5.3  Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα πλήρες μέλη που έχουν τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις τους μέχρι την έναρξη της εκάστοτε Γενικής Συνέλευσης.

 • Το ποσό εγγραφής δεν είναι ανάγκη να είναι μέσα στο Καταστατικό.