Σκότωσε το γιο του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

1 post / 0 yeni
petrosgrafs
petrosgrafs kullanıcısının resmi
Offline
Last seen: 1 yıl 9 months önce
Joined: 07/04/2010 - 03:15
Σκότωσε το γιο του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος

 Σκότωσε το γιο του επειδή ήταν ομοφυλόφιλος09/09/2009Άρχισε χθες στην Κωνσταντινούπολη η δίκη ενός 49χρονου Τούρκου, που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον ομοφυλόφιλο γιο του σε ένα "έγκλημα τιμής", το οποίο προκαλεί αίσθηση στην τουρκική και διεθνή κοινή γνώμη.
Ο Γιαχία Γιλντίζ, ο οποίος διαφεύγει και δικάζεται ερήμην, κατηγορείται ότι τον Ιούνιο του 2008 πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο γιο του Αχμέτ, τελειόφοιτο φοιτητή Φυσικής, όταν ο τελευταίος του μίλησε για την ερωτική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα από την Κολωνία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η οικογένεια δεν αποδέχθηκε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του γιου της, ο οποίος άρχισε να δέχεται απειλές. Ο πατέρας, αποφασισμένος να θέσει τέλος στη ζωή του Αχμέτ, νοίκιασε ένα αυτοκίνητο, το οποίο, όπως κατατέθηκε, εθεάθη στον τόπο του εγκλήματος. Από το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου προκύπτει ότι βρισκόταν στην περιοχή όταν διαπράχθηκε η δολοφονία, όπως δήλωσε ο εισαγγελέας.
Στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης τραυματίστηκε από σφαίρα και μία διερχόμενη, η οποία είναι μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση.
Την ακροαματική διαδικασία παρακολουθούν αρκετοί εκπρόσωποι οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ύστερα από καταγγελίες ότι ορισμένα τουρκικά δικαστήρια δεν καταβάλλουν τις προσήκουσες προσπάθειες απονομής δικαιοσύνης σε περιπτώσεις που θύματα δολοφονίας είναι ομοφυλόφιλοι.
Ο Ιμπραήμ Καν, ο Γερμανο-τούρκος σύντροφος του θύματος, ζήτησε να διωχθούν και όσοι βοήθησαν το δράστη να προχωρήσει στο έγκλημα. "Ωστόσο", πρόσθεσε, "περιμένω ελάχιστα πράγματα από τη δίκη".πηγή: http://www.sigmalive.com/simerini/world/epikairotita/190184

field_vote: 
No votes yet
Edited by: costas on 26/05/2010 - 01:09