Cyprus Pride 2017 Logo Small
 
η λευκωσία
nicosia city walls

Η Λευκωσία παραμένει η τελευταία διαιρεμένη πρωτεύουσα του κόσμου. Το συρματόπλεγμα και τα φυλάκια της Πράσινης γραμμής, κόβουν την πόλη στα δύο, με το βόρειο τμήμα να είναι η Πρωτεύουσα της αυτό-αποκαλούμενης Βόρειας Κύπρου και το νότιο μισό να είναι η Πρωτεύουσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η Παλιά Πόλη, με τα μουσεία και τις εκκλησίες της προσφέρται για ένα πολύ ευχάριστο περίπατο, ενώ η σχετική έλλειψη τουριστών επιτρέπει στην πόλη να διατηρεί ένα πιο αυθεντικό κυρπιακό αέρα σε σχέση με τα παραλιακά θέρετρα. Περπατήστε κατά μήκων των Ενετικών Τειχών και μην παραλείψετε την Πράσινη Γραμμή που διαχωρίζει τον Βορρά από τον Νότο. Ως Επιχειρηματικό Κέντρο, η Λευκωσία διαθέτει μερικά από τα πιο σοβαρά καταστήματα στο νησί για σοβαρό “shopping”.

Μέρη για Φαγητό & Ποτό

Υπέροχα μικρά εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες κατά μήκος των οδών Ονασαγόρου και Λήδρας, σας προσκαλούν για ένα απλό κυπριακό καφέ, ένα καταπληκτικό κοκτέιλ ή ακόμα και ολοκληρωμένο γεύμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο. Ξεκινώντας από αργά το απόγευμα, οι δύο δρόμοι και τα στενά που τους περιτριγυρίζουν σφύζουν από ζωή και φασαρία, όπου μπορείτε να περάσετε το βράδυ σας σε μια χαλαρή και φιλική ατμόσφαιρα, που έχει καθιερώσει την περιοχή ως αγαπημένη του τοπικού κοινού. Ψάξτε για events που παρουσιάζουν τους πιο κουλ DJ της πόλης.

 
επισκεφθείτε
nicosia street

Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Στεγασμένο στον παλιό Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό (Παλιά Ηλεκτρική), αποτελεί τυπικό παράδειγμα βιομηχανικής αρχιτεκτονικής στην Κύπρο των αρχών του 20ου Αιώνα, ενώ  του έχει απονεμηθεί και το Βραβείο Europa Nostra για την ευαισθησία που επιδείχτηκε στην αποκατάστασή του. Στους χώρους του φιλοξενεί μερικά από τα πιο σημαντικά εκθέματα Τέχνης στο νησί και έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο προοδευτικά Ιδρύματα Τέχνης στην Κύπρο.   Στην εσωτερική αυλή του βρίσκεται το εστιατόριο «Παλιά Ηλεκτρική»,  όπου μπορείτε να απολαύσετε το δείπνο σας (ή brunch τις Κυριακές) περιτριγυρισμένοι από εκθέματα και καλλιτέχνες που συχνάζουν εκεί.  
Παλιάς Ηλεκτρικής 19, 1016 Λευκωσία, T. 22797400

Λεβέντειος Πινακοθήκη

Στεγάζεται σε ένα μοντέρνο, φιλικό προς το περιβάλλον χώρο 4,500 τετραγωνικών μέτρων, στο κέντρο της πόλης και φιλοξενεί πέραν των 800 έργων, περιλαμβανομένων ζωγραφικής, υδατογραφίας, καθώς  και  objets d’art.
Λεωνίδου 5, 1097 Λευκωσία. T. 22668838

Οδός Λήδρας / Λήδρα Πάλας

Μια επίσκεψη στη Λευκωσία δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη χωρίς μια βόλτα κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, η «αλλόκοτη» ατμόσφαιρα της οποίας διαπνέει τη διαιρεμένη  πρωτεύουσα. Παρά το γεγονός ότι η πρόσβαση στο Βόρειο τμήμα της πόλης είναι πια εύκολη, η Πράσινη Γραμμή και η στοιχειωμένη ατμόσφαιρα της Νεκρής Ζώνης με τα εγκαταλελειμμένα και κατεστραμμένα κτήρια της ασκούν μια παράξενη γοητεία στον επισκέπτη.  Εάν βρεθείτε στην Τουρκοκυπριακή πλευρά, επισκεφθείτε το πανέμορφο Büyük Han, ένα μεγαλειώδες Οθωμανικό κτήριο γεμάτο με μικρά καταστήματα χειροτεχνίας.