Ευρωεκλογές 2019 - Θέσεις Υποψηφίων σε ΛΟΑΤΙ θέματα

Ευρωεκλογές 2019 - Θέσεις Υποψηφίων σε ΛΟΑΤΙ θέματα


  Οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του 2019 έρχονται σε ένα όλο και περισσότερο πολωμένο κοινωνικό και πολιτικό κλίμα. Οι βασικές αξίες και τα πρότυπα στα οποία βασίστηκε η ΕΕ - ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας και του κράτους δικαίου - τίθενται υπό αμφισβήτηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως τα ανθρώπινα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ, αντιμετωπίζουν μια ισχυρή πρόκληση.

Σήμερα στην Ευρώπη βλέπουμε την αναβίωση ακροδεξιών ομάδων και κομμάτων που επιχειρούν την συνένωση και την κατάληψη όσο το δυνατόν περισσότερων εδρών στο ΕΚ με αποτέλεσμα να απειλούνται τα δικαιώματα που έχουν κερδηθεί σε πολλούς τομείς. 

Στο πλαίσιο ενημέρωσης των μελών και φίλων της Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου για τις θέσεις των Υποψηφίων Ευρωβουλευτών έχουμε αποστείλει απλό ερωτηματολόγιο για καταγραφή των θέσεων που αφορούν τα ΛΟΑΤΙ άτομα.

Το συγκεκριμένο Ερωτηματολόγιο έχει σταλεί σε 36 Υποψήφιους Ευρωβουλευτές (ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Κίνημα Οικολόγων, ΔΗΠΑ).

Ταυτόχρονα η Πανευρωπαϊκή ΛΟΑΤΙ οργάνωση ILGA-Europe, μέλος της οποίας είναι η Accept – ΛΟΑΤΙ Κύπρου, ενόψει των Ευρωεκλογών έχει ετοιμάσει την διακήρυξη «COMEOUT» (www.comeout.eu), όπου καλεί όλους τους υποψήφιους/ες Ευρωβουλευτές να την υπογράψουν. 

(μπορείτε να κατεβάσετε τις εικόνες με τις θέσεις των Υποψ. Ευρωβουλευτών από τον σύνδεσμο στο πάνω μέρος)

***************************************************** 

Η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου καλεί τα μέλη της, τους φίλους και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εγρήγορση για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου καλεί όλους, την Κυριακή 26 Μάϊου, 2019, να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές για να δώσουν δυνατή και καθαρή εντολή στο ΕΚ να συνεχίσει να ενισχύσει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της Ένωσης. 

Η Accept - ΛΟΑΤΙ Κύπρου υπενθυμίζει ότι οι νόμοι που μας δίνουν προστασία μπορεί να ανακληθούν αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά για να στείλουμε στην Ευρωβουλή αυτούς που υποστηρίζουν τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΙ κοινότητας και θα μας αντιπροσωπεύσουν σωστά!

 

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

 

 

Your rating: None Average: 5 (117 votes)